Krkovička na rajčatech

Iness Kuchařka:

Vepřové maso 19 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

750 g vepřové krkovice
1 plechovka loupaných rajčat
2 stroužky česneku
hladká mouka
sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
mletý pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, klouby prstů je promneme (místo naklepání), osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na trošce oleje orestujeme.

  2. Přidáme kmín, rozmačkaný česnek, zalijeme šťávou z rajčat (pokojové teploty-nedáváme z lednice) a pokud není maso ponořené, přidáme vodu a asi hodinu za občasného promíchání dusíme.

  3. Až máme maso měkké, přidáme k němu rajčata nakrájená na čtvrtky a krátce spolu povaříme. Dochutíme solí, případně i sójovou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krkovička na rajčatech

  • Iness Iness(autorka receptu)

    spagetka:
    Spagetko, to já přece vím:-), už tady pobývám tři roky:-!. Ale jak jsem zjistila, tak s touhle paní se opravdu známe osobně a ta si potrpí na vykání, patrně se jí zdá, že jí nesahám ani po kotníky, ale to už je naše soukromá věc...;-) a navíc do komentů u receptu je to krajně nevhodné...

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Iness:Ona ta berušinka poví i co nemá to dobře známe;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Iness:sorry ale tady si všichni tykaj ;-);-):-K:-K

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    nofrona:
    My si tykáme? Výslovně jste si přála vykání:-O. Jak mám vědět, kdo pod tím nickem je:-? Já se na profily nedívám, zajímají mě jen recepty...

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    Holky moc děkuji:-8:-K, já krkovičku moc nepoužívám (jen na gril). Chtěla jsem ji odlehčit, aby to nebyla jen typicky masová chuť. Šťáva je příjemně a lehce kyselkavá;-). Já jsem použila své domácí sterilovaná rajčata :-8 (http://www.toprecepty.cz/recept/6860-rajcata-v-korenenem-nalevu/). Každý je nemá, proto jsem napsala konzervu...můžou se samozřejmě použít i čerstvá, ale museli by se trochu déle povařit:-).

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Iness:Nelži, bohužel se známe až moc dobře:-((.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Chutě si dovedu živě představit a jídlo se mi moc líbí:-p+:yes:

    Odpovědět

  • Ivule25 Ivule25

    Hned dnes to vyzkouším :-p vypadá to výborně :-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Janiina:neboj, mně kdyby někdo ve 18 řekl, že ve 40 se utluču po rajčatech, tak si velmi významně poklepu na čelo :-D:-D:-D,
    Rajčata dávám moc ráda pod maso, ale nejraději cherry a čerstvá:-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Moc pěkně to vypadá :-p:yes: Taky mám takový bábovičky a tvaruju do nich rýži už hodně dlouho ;-)

    Odpovědět

  • Janiina Janiina

    :yes:Vypadá to dobře,určitě vyzkouším,jen škoda,že děti nemají rádi rajčata:-D,ale to mi je fuk,tak to zblajznu sama:-p;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Je úplně fuk, kdo má jaké formičky a jak si rýži natvaruje. Já používám trychtýř na tekutiny. Důležité je, že recept se mi moc líbí:-):yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    :-DHmm...tak tento recept jsem neviděla, jelikož v mikrovlnce nevařím a rýži uvařit umím

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    jája:To jako nějaká nofrena vymyslela,jo?Že si to nedala patentovat:-D:-D:-DMně to takhle chystala babička už před xx léty.A pohledej tady,už jsem to tady viděla na více různých fotkách.:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo