

Krkovička na rajčatech
Suroviny
- 750 g vepřové krkovice
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 2 stroužky česneku
- hladká mouka
- sůl
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, klouby prstů je promneme (místo naklepání), osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na trošce oleje orestujeme.
Přidáme kmín, rozmačkaný česnek, zalijeme šťávou z rajčat (pokojové teploty-nedáváme z lednice) a pokud není maso ponořené, přidáme vodu a asi hodinu za občasného promíchání dusíme.
Až máme maso měkké, přidáme k němu rajčata nakrájená na čtvrtky a krátce spolu povaříme. Dochutíme solí, případně i sójovou omáčkou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Krkovička na rajčatech
-
spagetka:
Spagetko, to já přece vím, už tady pobývám tři roky
. Ale jak jsem zjistila, tak s touhle paní se opravdu známe osobně a ta si potrpí na vykání, patrně se jí zdá, že jí nesahám ani po kotníky, ale to už je naše soukromá věc...
a navíc do komentů u receptu je to krajně nevhodné...
-
Iness:Ona ta berušinka poví i co nemá to dobře známe
-
Iness:sorry ale tady si všichni tykaj
-
nofrona:
My si tykáme? Výslovně jste si přála vykání. Jak mám vědět, kdo pod tím nickem je
Já se na profily nedívám, zajímají mě jen recepty...
-
Holky moc děkuji
, já krkovičku moc nepoužívám (jen na gril). Chtěla jsem ji odlehčit, aby to nebyla jen typicky masová chuť. Šťáva je příjemně a lehce kyselkavá
. Já jsem použila své domácí sterilovaná rajčata
(http://www.toprecepty.cz/recept/6860-rajcata-v-korenenem-nalevu/). Každý je nemá, proto jsem napsala konzervu...můžou se samozřejmě použít i čerstvá, ale museli by se trochu déle povařit
.
-
Iness:Nelži, bohužel se známe až moc dobře
.
-
Chutě si dovedu živě představit a jídlo se mi moc líbí
+
-
Hned dnes to vyzkouším
vypadá to výborně
-
Janiina:neboj, mně kdyby někdo ve 18 řekl, že ve 40 se utluču po rajčatech, tak si velmi významně poklepu na čelo
,
Rajčata dávám moc ráda pod maso, ale nejraději cherry a čerstvá -
Moc pěkně to vypadá
Taky mám takový bábovičky a tvaruju do nich rýži už hodně dlouho
-
Vypadá to dobře,určitě vyzkouším,jen škoda,že děti nemají rádi rajčata
,ale to mi je fuk,tak to zblajznu sama
-
Je úplně fuk, kdo má jaké formičky a jak si rýži natvaruje. Já používám trychtýř na tekutiny. Důležité je, že recept se mi moc líbí
-
Hmm...tak tento recept jsem neviděla, jelikož v mikrovlnce nevařím a rýži uvařit umím
-
Iness: tady prosím
http://www.toprecepty.cz/recept/27629-ryze-z-mw-be...
-
jája:To jako nějaká nofrena vymyslela,jo?Že si to nedala patentovat
Mně to takhle chystala babička už před xx léty.A pohledej tady,už jsem to tady viděla na více různých fotkách.