Kuře po abertamsku

Drůbeží maso Doba přípravy: 1,5hod 19 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 1,5hod 19 názorů

Suroviny 4-6 porcí

1 celé kuře (nebo 4 čtvrtky)
drcený kmín
2-3 větší cibule
2 skleničky naložených propláchnutých hub (nebo vlastní...:-))
sůl
pepř
máslo
sojová omáčka 1 PL
maggi cca 1 PL
těstoviny (nejlépe dlouhé široké nudle)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si naporcujeme, opláchneme a nasolené a pokmínované vložíme do silnější vrstvou máslem vymazaného pekáčku.

  2. Na pánvičce si podusíme cibulku do sklovata a přidáme houby. Zakápneme sojovou omáčkou, magi a lehce opepříme a osolíme.

  3. Tutu podušenou směs navršíme na kuře v pekáčku, tak aby bylo zakryté a pekáč přiklopíme. Pečeme cca 45min. - 1 hod při 200-220°. Během pečení nepodléváme ani si jinak nemusíme kuřete všímat.

  4. Po cca hodině pečení odklopíme, shrneme cibulovou směs okolo kuřete a necháme dopéct pro barvu.

  5. Během toho si uvaříme těstoviny. Hotové kuře vyndáme a do pekáčku s cibulovo houbovou směsí vmícháme uvařené těstoviny. Podáváme těstovinovou směs s porcí kuřete. Dobrou chuť. :-)

Poznámka od kuchařky

Těstovinovo-cibulovo-houbová směs vydá pomalu na samostatné jídlo a má neuvěřitelně dobrou chuť.

Recept je z prvních dílů Babicovy dobroty a je upraven dle mých představ.

Komentáře k receptu Kuře po abertamsku

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuře po abrtamsku abrtamské kuře kuře podle babici kuře po abrtánsku abertramské kuře kuře na houbách podle babici kuře po abertramsku kuře po kuře po abretamsku babicovy recepty kuře kuře po albertamsku kuře po abrtálsku babicovy dobroty kuře na houbách kuře na divoko recept babica babicovy dobroty kuře po abrtánsku kuře od babici recept na abrtamské kuře kure pobertamsku kure na houbach babica kuře abrtamské