Knedliky II

vybusna Kuchařka: vybusna

Domácí pekárna 10 názorů

Suroviny

2 dcl mléka
2 PL olivového oleje
400 g polohrubé mouky
1,5 KL soli
1 KL cukru
1/2 kostky čerstvého droždí
trochu mléka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny v uvedenom poradi dam do pekarne.

  2. Mlieko kde rozpustam drozdie, si trosicku predtym necham ohriat v mikrovlnke.

  3. Zapnem program cesto. Po skonceni programu, cesto vyberiem, premiesim, vytvorim dve podlhovaste knedle a necham este podkysnut, kym mi zovrie voda, v ktorej ich varim cca 20 az 25 minut.

  4. Knedle vo vode naberu na objeme, takze ich dame varit do velkeho hrnca.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Knedliky II

  • janatka janatka

    :yes:Také vyzkoušeno a povedly se,vůbec vejce a housky nechybí!!Vařila jsem na páře 20 minut.

    Odpovědět

  • macinas macinas

    výborné knedlíky.dnes jsem dělala kynutý knedlík poprve v životě a povedl se.na receptu jsem nic neměnila.všem moc chutnalo.dávám bodík:yes:;-)

    Odpovědět

  • noemi108 noemi108

    Moc dobré knedlíky, dělala jsem těsto v pekárně s čerstvým i sušeným droždím a oboje byly dobré. :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Recept mám dost podobný, proto nevkládám...
    Dělám jen z vody, ne z mléka (připadají mi lehčí), bez vajíčka (není tam poznat), jen s olejem, a mouku míchám polohrubou a hrubou.:yes:
    A bodíkuju!:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Moc dobré knedlíky :yes: Jemné a nadýchané. Vajíčko jsem nedávala, jen slunečnicový olej. Měla jsem dvě šišky a vařila jsem v páře 18 - 19 minut, ve velkém kastrolu na úplně rozevřeném pařáčku na knedlíky, který vždy potřu olejem. Po uvaření ihned propíchávám špejlí. Těsto zadělala domácí pekárna, droždí jsem jen rozdrobila nahoru. Opravdu :yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    ano...nemala som cerstve drozdie a dala som susene....a bolo malo vykysnute...ale osm sa ponahlala tak som to dala na paru aj take..ked som to hadzala do vody, tak to nevadievalo...no idem prepisat v recepte susene na cerstve drozdie...na susene treba asi kysnutie dlhsie

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nie, to nebude tým, do cesta vždy dávam olej a 1 vajíčko. Pravdepodobne nebolo cesto dokysnuté a v teple začalo ďalej prudko kysnúť.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    tak vloz....skusim.....ale aj tak by ma zaujimalo, ze preco praskli.....dodatocne som si uvedomila, ze som do cesta dala aj vajicka aj olej...zeby bolo cesto premastene?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vybusna, vkladám recept na knedle ako ich robíme my, ale fotku nemám, najbližšie ich vyfotím , ale recept je dosť podrobný. Knedle mi nikdy neprasknú. Skús podľa neho urobiť, uvidíš. U nás sa knedle nikdy nerobia vo vode, ale v pare, rovnako ako buchty na pare.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Tak som zacala knedliky parit a nie varit vo vode. a uz 2x mi praskli....cim to je?

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kynutá knedla domácí knedle domácí knedla knedle z domácí pekárny knedlíky z domácí pekárny prasklé knedlíky knedle na paře prasklý knedlík parena knedla knedle z pekárny parená buchta kynutá knedla recept parena knedla recept rebarborove knedliky knedle domaci pekarna pařené knedle parene testo kinuta knedla cesto na knedliky domácí knedle recept

Zapomněl/a jsem heslo