Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)

Bavorské špecle jsou oblíbenou přílohou, která si nachází své místo i v české kuchyni. Příprava není složitá, nicméně vyžaduje trochu zručnosti. Ale není důvod k obavám, s naším receptem se povedou každému.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (23 min příprava + 2 min tepelná úprava)

8. 4. 2014 11:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 467 kJ / 2 263 kcal
Bílkoviny93,40 g
Tuky42,80 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 2,11 g
Sůl5,05 g
Sacharidy368,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento (s fotopostupem) a moje další recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2529

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Glabsi

19. 8. 2019 13:47

Az na jednu malickost ze Spätzle nejsou bavorske ale svabske (Schwäbisch) ok 8-(

alena.kyp alena.kyp

11. 8. 2016 11:04

Tak jsem dnes taky vyzkoušela;-) a jsou to spíš halušky nebo noky:-O než špecle:-Q dělala jsem je přes haluškové síto ;-) a dolvolila jsem si přidat i fotku:yes:

senky senky

27. 9. 2014 13:55

Milu, dnes na ně došlo a na mně taky :-)) Při prvním pokusu jsem použila nové haluškové struhadlo a povedla se směs nočků, halušek a špeclí :-) a moc nám chutná. Měli jsme s uzenými kostkami v hlávkovém zelí, mňam :-*
Díky za recept, posílám fotku :)

rozmarynaH rozmarynaH

23. 9. 2014 11:04

V minulém komentáři jsem chválila, ale nefotila. Tak teď konečně přikládám foto.:yes::yes::yes:

scofiq

11. 8. 2014 16:39

...opsala jsem si recept na špecle a dole jsem zjistila, že máš na http video ukázku - tak ukládám a možná že se někdy pokusím :-)))
máš toho na http opravdu hodně - šikovná holka :-)

vybusna

16. 4. 2014 08:07

rozmarynaH: taketo ohodnotenie je velmi velmi...prijeme, dakujem za vyskusanie

rozmarynaH rozmarynaH

15. 4. 2014 09:24

Dle tvého receptu jsem je dělala s mangoldem a uzeným a bylo to božské:-*:-K:yes:. Rozhodně se stanou pevnou součástí naší rodinné kuchyně. (Když spotřebujeme vlastní brambory, tak hledám náhradu a zde jsem ji našla. Díky:-K:-K) +12

tejaja tejaja

15. 4. 2014 07:35

Majka8: Uvar si niekedy halušky s kyslou kapustou alebo tvarohom ;-):yes: Recept nájdeš na topkách, dala som to tu. Uvidíš tú dobrotu. ;-)

Majka8

15. 4. 2014 00:17

tejaja:Jejda,to jsem netušila,dík za vysvětení.Znám jen halušky s brynzouu a ty jsou ze syrových brambor,mimochodem já je zbožňuju:-p

vybusna

14. 4. 2014 14:12

babicka v usa: no v zasade mas pravdu, az na to, ze toto su klasicke bavorske specle a tie sa robia vylucne takto. Keby som robila slovenske specle, tak ich budem robit cez haluskar, alebo tak ako popisujes...No a zs bryndzou sa robia halusky, tak ako pise majka...zo surovych zemiakov.. aspon na strednom slovensku je to tak

tejaja tejaja

14. 4. 2014 06:54

Majka8: Majka, oficiálne máš pravdu, že halušky sú zo surových zemiakov, ale v praxi je to inak. U nás na východe sa aj týmto nokerlom hovorí bežne halušky. Málokto povie, že urobí nokerle s vajíčkom, každý povie, že urobí halušky s vajíčkom. Dokonca aj rezancom sa zvykne povedať halušky, uvarím halušky s makom. A každý vie, o čo sa jedná, že sú to rezance a nie klasické hlaušky. ;-)

Majka8

14. 4. 2014 01:06

babicka v usa:Ne,ne...to nejsou halušky,ty jsou ze syrových brambor,tohle je jiný recept a dost dobrý,ještě jsem nedostala odvahu ho vyzkoušet,ale určitě je v pořadí:-D

babicka v usa

13. 4. 2014 17:40

vybusna: vsak to je jako halusky! my je delame v americe leta, muzou se I hazet do vodu lzickoy, nejsou tak douhe a nebo dat cednik na hrnec a protlacit kverdlikem! Jenom nam tu chybi brynza. Ja jich nadela dopred a dam do pytliku z plastiku a dam zamrznout, pak jen je hodim na maslo, nebo treba vyskvarim spek nebo jen pridam cesnek a nastrouhame na to syru a je to vecere!!

vybusna vybusna

9. 4. 2014 11:30

senky: janka....vobec sa toho neboj...ja som tiez nesla nabrat odvahu a vidis, ako sa to podarilo...robila som ich prvykrat v zivote....hlavne si namacaj vsetko horucou vodou

senky senky

9. 4. 2014 09:36

Milu, nádhera :yes::yes: nastuduju si u tebe postup a v nejbližší době vyzkouším, už dávno mně to láká, ale ještě nikdy jsem nenašla odvahu :-):-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špecle specle recept spatzle noky příloha špercle jak se dělají špecle domaci specle špecle recepty recept na špecle špecle video spatzle recept spetzle špecle recepty video recept špecle recepty na spätzle šprecle spätzle recepty špecle videorecept recepty špecle špecle recept video spätzle recept se zeleninou

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, sůl, voda, olej, máslo

TopRecepty.cz

Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QmZM