Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté vepřové maso se špenátem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 339 kJ /
1 276 kcal
Bílkoviny91,67 g
Tuky58,20 g
Vláknina20,71 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 262 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy88,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory očistíme, oloupeme, rozpůlíme a ve slané vodě je povaříme do "téměř" měkka. Scedíme a dáme stranou. Špenátové listy necháme rozmrazit. Krok 2: Na hlubší pánvi (použila jsem wok) rozpálíme olej a osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Krok 3: Přidáme mleté maso a asi tak pět minut za neustálého míchání smažíme. Poté přilijeme konzervu krájených rajčat i s nálevem a vývar. Přikryjeme a necháme dusit. Krok 4: Po dvaceti minutách vmícháme brambory, necháme pět minut dusit s masem, přimícháme rozmražené špenátové listy a vše dalších 3-4 minut prohřejeme

TIP: Co lze ještě připravit z mletého masa?

Zveřejněno 6. 4. 2023

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Nemusí to vypadat vábně, ale chuť je vynikající.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté vepřové maso se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wrWV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté vepřové maso se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wrWV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji, ale vábně to nevypadá, byť chuťově doporučuji. Hezký den, LŠ :-K

:-)<3:yes: vůbec to nevypadá špatně, ta kudrnka to hezky barevně doplnila a určitě to bylo dobré :-K

Suroviny:
maso vepřové mleté, cibule, česnek, rajče, vývar zeleninový, olej rostlinný, brambory, sůl

Přidat fotografie receptu