Cheesecake - sýrový koláč

Ivana41 Kuchařka:

Doba přípravy: 35 minut 12 porcí Moučníky , Krémy, polevy, náplně, Řezy 16 názorů

Přidat další fotografii
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

150 - 250 g sušeneky - Bebe
60 - 100 g másla
Nyní v akci
Krém (pokojová teplota surovin) :
400 g lučiny nebo měkkého tučného tvarohu
60 g mletého cukru
2 vejce
1 žloutek (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrťte válečkem na nudle a smíchejte s rozpuštěným máslem.

  2. Na 30centimetrovou formu je třeba všeho přidat o dobrou polovinu víc. Nepoužívejte odtučněné mléčné výrobky.

  3. Nejprve třeme do hladka smetanový sýr či jeho alternativu, jakmile je sýr hladký, přidejte cukr a postup opakujte, nyní přijdou na řadu všechny ostatní ingredience s výjimkou vajíček, za pomoci minimálních otáček hladce ve šlehači zapracujte.

  4. Nakonec přidávejte vajíčka a žloutky postupně.

  5. Hmotu vlijte na sušenkový základ.

  6. Nožem do krému vepíšete od kraje ke kraji široké písmeno S. Jelikož trouba peče nerovnoměrně, dává se cheesecake péci do vodní lázně.

  7. Trouba by měla být vyhřátá na 160°C, na horkovzduch zapomeňte.

  8. Do poloviny trouby nebo i trochu níž umístěte pekáček, do kterého se dortová forma vejde.

  9. Přeneste do něj formu a pekáček zalijte zhruba do poloviny výšky formy vroucí vodou.

  10. Zavřete troubu a 30 minut vydržte, a vůbec neotvírejte. Po této době koláč zkontrolujte, zda již není hotový. Pečení se tedy končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy, těsto se celé třese podobně jako želé. Prostředek však nesmí zůstat vyloženě tekutý.

  11. Vyčkejte, až koláč vychladne na pokojovou teplotu, teprve poté jej můžete dát zchladit do lednice, nejméně 4 hod. Ještě lépe přes noc.

  12. Teprve druhý a třetí den je cheesecake nejlepší.
    Koláč se nejlépe krájí nožem, ponořeným na chvíli do horké vody a otřeným dosucha. Já koláč peču v zapékací misce, nemá sice ideální tvar, ale přesně mně miska pasuje do vysokého plechu.

  13. Pečení v páře je nutné, jinak vám vznikne úplně jiný koláč. Formy musíme používat silikonové nebo zapékací misky (aby se voda nedostala do koláče).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake - sýrový koláč

  • katyvypl katyvypl

    Mně se na tom spíš nelíbí to, že je to celé opsáno a zkráceno z těchto stránek. :-(( http://www.labuznik.com/article.php?ID=187 To je aspoň četba! Ale odborná a hlavně autorská!!! Když už, tak bych byla ráda, kdyby se do poznámky tohoto receptu připsalo, že je to výtah z výše uvedených stránek... :-!

    Odpovědět

  • AdelaFor AdelaFor

    recept super, a dlouhý není, jde vidět, že lidé nejsou zvyklí číst :-p

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Chtěla bych poděkovat za recept, našla jsem si jich několik, ale ankonec jsem se vrátila k vašemu. Cheescake je v troubě a už se těším na výsledek.
    Jinak nechápu ty hlupáky, co píšou o délce receptu a že ho číst nebudou. Žasnu.:-(( A že nejsou líní psát tyhle hlouposti. Ještě jednou díky. :)

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41(autor receptu)

    Omlouvám se chybě v receptu, již opraveno, na upozornění "jahody", děkuji Ivana:-O

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Ivana41, asi máš pravdu, to je ten dnešní uspěchaný svět. Co nejrychleji a nejlevněji uvařit:-8, kolikrát na úkor kvality.
    Můj případ to ale není, ráda si s vařením pohraji - vždyť mám na to o víkendu celé dopoledne;-).
    Tvůj recept určitě brzy vyzkouším, jen prosím, co znamená:"60 - 100 g másla na krupice"
    Moc se Ti povedl - viz foto:-K:yes:

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41(autor receptu)

    Teda, to jsem netušila, že jste všichni tak líní číst, jestli se vám nepovede, tak pak ať nemám zase 10x napsáno, že jsem to napsala špatně, mějte se a zkuste ho je fakt super, jak originál;-(:-?:-O

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Původně byl recept přesně jak na labuznik.cz, ale teď už je upravený/zkrácený a myslím, že to takhle úplně stačí, je super:-K:yes:

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Mě se takto popsaný postup líbí. Alespoň bude i začátečníkům vše jasno:yes:. Děkuji, že jsi si s tím dala tolik práce.:-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Recept je výborný - Ivi - můžu doporučit jednu věc? Rozděl text do víc odstavců podle vývoije receptu - bude se to líp číst, fakt :yes::yes:

    Odpovědět

  • dáda dáda(neregistrovaná)

    Výborný recept a výborně popsaný!!! :-)) Jen koukám, že Vám se tady člověk nezavděčí a "měřit jedním metrem" Vám tu asi nic neříká. Na tyto stránky koukám už nějaký ten pátek - super inspirace, ale občas se nestačím divit, jak jednoho za něco vychvalujete do neskutečných výšin a druhého zkritizujete :-((

    Odpovědět

  • Bendik Bendik(neregistrovaný)

    Hezky rozepsaný postup. Pro začátečníky výborné. Řekla bych, že na Labužníkovi je postup ještě delší.

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41(autor receptu)

    Já se snažila to rozepsat ještě to zkrátím jak to půjde :-(

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Tak tento recept znám z Labužníka
    http://www.labuznik.com/recept/syrovy-kolac-cheese..., což mi nevadí, jen se mi zdá zbytečně dlouhý, ale to je asi můj problém :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jůůůj,suroviny dobré:-pale kdyby byla alespoň k tak dlouhému postupu:-Okterý mě odradil od čtení fotka:-*

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak to je asi nejdelší recept,co tu kdy byl..taky se mi to číst nechce:-(

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo