

Čína po italsku
Suroviny 4 porce
- 100 g sojových kostek
- 1 l masového vývaru (dělám z 2 kostek bujonu bez glutamátu)
- 1 mrkev (nakrájená na tenké nudličky)
- 100 g bílého zelí (nakrájeného na tenké nudličky)
- 1 střední cibulka (nakrájená na tenké nudličky)
- 2 PL sojové omáčky
- 2 dcl masového vývaru (použijeme již připravený vývar z vaření soji)
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 2 PL pikantního kečupu nebo Harissi
- 2 PL Solamylu
- olivový olej
- jarní cibulka
- sýr
- 500 g celozrnné těstoviny
Postup přípravy receptu
Připravíme si masový vývar, do kterého vhodíme sojové kostky a vaříme 10-20 minut. Po uvaření scedíme, vývar zanecháme! A z kostek vymačkáme vodu. Dáme vařit těstoviny.
Na rozehřátou pánev nalijeme trošku olivového oleje, nasypeme zelí, mrkev a cibuli (vše pokrájené na nudličky). Chvíli smažíme, dokud zeleninka trochu nezměkne. Poté přihodíme sojové kostky, zase chvíli opékáme, přihodíme rajčata, kečup, sojovku. Po asi 2 minutách přilijeme 2dcl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali solamyl.
Ještě chvíli vaříme. Případně dochutíme. Já nedochucovala, neboť sojovka je slaná sama o sobě. Servírujeme tak, že na talíř dáme porci těstovin, na to navršíme směs, posypeme sýrem a jarní cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Je to taková směska co mě dnes napadla a chutná to výborně. Skvělý oběd bez masa. Ale určitě se dá sója nahradit i kuřecím masem nebo sekanou :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čína po italsku
-
asi vadí to, že čína po italsku zní asi jako vepřo knedlo zelo po thajsku...
-
nevím co vám na tom názvu tak vadí? proč čína? když jdu do čínské restaurace, tak většinou dostanu maso nebo soju opečenou se zeleninou nakrájenou na nudličky zalité vývyrem, solamylem a ochucené sojovkou - v tom je to stejné, proto čína. A proč po italsku? Protože klasicky si čínu dáte s rýží. No a já tam přidala rajčata (typická pro italskou kuchyni), olivový olej (taktéž) a servirováno s těstovinama a sýrem...
Mě na tom nic proti srsti nepřijde :DDD
-
Zajímavý název
ale recept se mi líbí
+6
-
Název mi jde taky proti srsti, ale jinak to vypadá moc dobře, hezká inspirace!
-
-
supr
-
tyhle rychlé směsky já zbožňuji. Je to hned a je to dobré. Dávám bodík
-
Ten název je moc zavádějící, tato směska nemá s Čínou ani Itálií nic společného.Chutí to možná.