Čína po italsku

Bezmasá jídla Doba přípravy: 40 min 8 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 40 min 8 názorů

Suroviny 4 porce

100 g sojových kostek
1 l masového vývaru (dělám z 2 kostek bujonu bez glutamátu)
1 mrkev (nakrájená na tenké nudličky)
100 g bílého zelí (nakrájeného na tenké nudličky)
1 střední cibulka (nakrájená na tenké nudličky)
2 PL sojové omáčky
2 dcl masového vývaru (použijeme již připravený vývar z vaření soji)
1 konzerva loupaných rajčat
2 PL pikantního kečupu nebo Harissi
2 PL Solamylu
olivový olej
jarní cibulka
sýr
500 g celozrnné těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si masový vývar, do kterého vhodíme sojové kostky a vaříme 10-20 minut. Po uvaření scedíme, vývar zanecháme! A z kostek vymačkáme vodu. Dáme vařit těstoviny.

  2. Na rozehřátou pánev nalijeme trošku olivového oleje, nasypeme zelí, mrkev a cibuli (vše pokrájené na nudličky). Chvíli smažíme, dokud zeleninka trochu nezměkne. Poté přihodíme sojové kostky, zase chvíli opékáme, přihodíme rajčata, kečup, sojovku. Po asi 2 minutách přilijeme 2dcl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali solamyl.

  3. Ještě chvíli vaříme. Případně dochutíme. Já nedochucovala, neboť sojovka je slaná sama o sobě. Servírujeme tak, že na talíř dáme porci těstovin, na to navršíme směs, posypeme sýrem a jarní cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Je to taková směska co mě dnes napadla a chutná to výborně. Skvělý oběd bez masa. Ale určitě se dá sója nahradit i kuřecím masem nebo sekanou :-)

Komentáře k receptu Čína po italsku

  • Lentilka.K Lentilka.K

    asi vadí to, že čína po italsku zní asi jako vepřo knedlo zelo po thajsku...

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka(autorka receptu)

    nevím co vám na tom názvu tak vadí? proč čína? když jdu do čínské restaurace, tak většinou dostanu maso nebo soju opečenou se zeleninou nakrájenou na nudličky zalité vývyrem, solamylem a ochucené sojovkou - v tom je to stejné, proto čína. A proč po italsku? Protože klasicky si čínu dáte s rýží. No a já tam přidala rajčata (typická pro italskou kuchyni), olivový olej (taktéž) a servirováno s těstovinama a sýrem... :-) Mě na tom nic proti srsti nepřijde :DDD

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavý název;-)ale recept se mi líbí:-p+6:yes:

    Odpovědět

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    Název mi jde taky proti srsti, ale jinak to vypadá moc dobře, hezká inspirace! :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • monikaK monikaK

  • sefrovka sefrovka

    tyhle rychlé směsky já zbožňuji. Je to hned a je to dobré. Dávám bodík:-p

    Odpovědět

  • jojo jojo(neregistrovaný)

    Ten název je moc zavádějící, tato směska nemá s Čínou ani Itálií nic společného.Chutí to možná.

    Odpovědět

Tématické fráze: bezmasá čína čina ze sojy varime cinu čína recept supr cina čína po thajsku masová směs s těstovinama recepty ze sojy cina po italsku mail kostek.com.pl loc:cz čina s vepřove kity masová cina sojové maso po italsku thajska čína cina se sojy čína z rajčat činske nudle s masem po italsku recepty na čínu jídlo čína varime ze sojy