Medové řezy
Blíží se víkend a přemýšlíte, co upečete dobrého? Vyzkoušejte například tyto řezy s medem a skořicí. Pláty těsta jsou po upečení tvrdé, ale nebojte, jakmile je promažete krémem a necháte uležet, krásně zvláční a ohromí každého, kdo ochutná.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 288 kJ / 3 654 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,75 g |
Tuky | 163,26 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 4,32 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 453,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Velký plech vymažeme tukem.
Krok 2: Mouku prosejeme, smícháme se solí, skořicí, sodou bicarbonou, přidáme tekutý med, žloutky smíchané s cukrem a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v lednici cca 30 minut.
Krok 3: Těsto vyválíme na připravený plech a pečeme při teplotě 160 °C cca 20 minut. Teplý plát rozkrojíme na 2 díly (kolmo, ne prořezávat jako dort) a necháme vychladnout.
Krok 4: Krém: Z mléka, pudinku a žloutků uvaříme hustou kaši. Do vlažné kaše vmícháme tuhý sníh z bílků. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme studenou pudinkovou směs.
Krok 5: Vychladlý díl těsta potřeme krémem, přikryjeme druhým dílem a mírně zatížené uložíme do druhého dne do lednice ztuhnout. Pláty jsou zpočátku tvrdé, musí se odležet a zvlhnutím změknout.
Krok 6: Podáváme pocukrované moučkovým cukrem a nakrájené na řezy.
Zveřejněno 31. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY97
Moje poznámka
Medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY97
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 17 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 17 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 17 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 17 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké cookies
mardzas před 8 minutami
Hrnkový koláč s rebarborou
MirkaMohelska před 18 minutami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
michaelatomastikova999 před 23 minutami
Banánové muffiny s čokoládou
MirkaP před 1 hodinou
Pařížský salát
Teenka3105 před 13 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 15 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 16 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 16 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 16 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 18 hodinami
Tématické fráze:
medove rezy,
nejlepší medové řezy,
medové řezy recept,
medový řez,
recept na medove rezy,
krem do medovych rezu,
medové recepty,
medové řezy recepty,
krém na medové řezy,
řezy medové nejlepší recepty,
recepty medové řezy,
recept medové řezy,
medový rezy,
medove rezy top recept,
medové řezy krém,
řezy medové,
recept na medový řez,
medovy řez recept,
medovéřezy,
recepty na medove rezy
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
med,
cukr moučkový,
vejce,
skořice mletá,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
tuk
Komentáře (43)
a máslo,cukr po upečení placky namažu krémem a nechám na plechu, přikryji mokrou vyždímanou utěrkou a druhého dne nechám v chladné místnosti. Druhý den potřu povrch trochu krémem a posypu nastr.ořechy a jde mi krásně krásně krájet.
Mám podobný recept po mamince, jen krém : v 1/2 l mléke 1 pudink, 3 lžíce hr.mouky - uvařit hustou kaši.Potom 20 dkg másla+20 dkg cukru utřít a po částech vmícat uvař.kaši. Žádné vejce.
Pláty plním až za 2-3 dny- po upečení nikdy - jsou jako desky
to jsem fakt blázen