Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem

Ewelinka84 Kuchařka: Ewelinka84

Doba přípravy: 60 4 porce Ryby 11 názorů

Suroviny

6 kostek rybiho filé
1 vejce
smetana ke šlehání
1-2 stroužky česneku
brambory cca 800 g
voda na podlití
máslo
kari
oregáno
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okapané filé osmažíme na másle z obou stran a zaprášíme kari kořením, posolíme a popepříme. Přidáme jemně nasekaný česnek a špetku oregana a trošku podlijeme vodou, pokud je potřeba. Dusíme pod pokličkou cca 10 minut.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka cca 1 cm široká, vyskládáme 1/2 brambor na vymazaný pekáč, posolíme, popepříme, zaprášíme kari.

  3. Rozmícháme si ve smetaně vejce a přidáme dle potřeby sůl. Lehce zakápneme brambory. Na brambory vyskládáme filé a poklademe zbytkem brambor. Navrch nalijeme zbytek smetany a dáme zapéct dorůžova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem

  • Marge Marge(neregistrovaný)

    Moc jsem si pochutnala. Brambory byly měkkoučké, i když jsem trochu obavy měla. Posílám bodík :yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    clupmi:Prosím Tě, co tady pořád cpeš nějaký odkaz - u kolika receptů:-O

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

  • Marketti Marketti(neregistrovaný)

    Tohle dělávám synovi často, dávám syrové brambory a syrové filé, zalívám šlehačkou.

    Odpovědět

  • Pavel Vaner Pavel Vaner(neregistrovaný)

    Super.Zkusili jste i file na zelenině???Mám docela rád i Pangase,není to sice kapr,ale je to bez kostí.

    Odpovědět

  • Ewelinka84 Ewelinka84(autorka receptu)

    casino: :-) Mě se to povedlo, bylo to výborné. Brambory v troubě také peču syrové na plátky a zatím žádný problém... Ale nebudu se tu přít, recept jsem přidala, protože mi chutnalo a chtěla jsem se podělit s ostatními, ne se dohadovat. ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: sice nesouvisí s tímto receptem - já ale francouzské brambory dělám vždy ze syrových brambor;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Ewelinka84:
    No dobře:-)
    Proč ale potom "Dusíme pod pokličkou cca 10 minut." ty nebohé rybičky;-)

    " a dáme zapéct dorůžova."
    Syrové brambory (ve dvou vrstvách) dáme zapéct dorůžova?
    No, možná to funguje..., ale připomíná to FRANCOUZSKÉ BRAMBORY a jaksi si nedokážu představit, že bych je dělal ze syrových brambor...:-O

    Odpovědět

  • Ewelinka84 Ewelinka84(autorka receptu)

    Nejsou předvařené. Zkuste a uvidíte... :-) Dělala jsem prvně a určitě ne naposledy.

    Odpovědět

  • jitkacizi jitkacizi

    Milda816:taky mě to vrtá hlavou ;-) zřejmě budou předvařené

    Odpovědět

  • Milda816 Milda816

    No nevím, ale ale dávat, smažené file do syrových brambor? Ale třeba mě někdo přesvědčí.

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené rybí filé s brambory zapečené rybí filé s bramborem zapečené file s bramborem zapečené filé s brambory zapecene rybí filé zapečené rybí filé se zeleninou zapečené rybí filé se zeleninou a bramborami zapecene rybí filé recepty zapékané rybí filé zapecene brambory s file zapečene file rybi file se smetanou zapečené filé se sýrem a smetanou rybí filé na smetaně recept na zapečené filé s bramborem zapečené brambory s rybím filé filé se smetanou filé s bramborem zapékané brambory s file zapečené file s bramborami

Zapomněl/a jsem heslo