

Maďarské makaróny
Suroviny
- 1 cibule
- trochu másla
- 2 zelené papriky
- hrst čerstvých nakrájených hub
- troška hladké mouky
- mletá sladká paprika
- kmín
- 1 lžíce sladké smetany
- 50 g sýra (na strouhání)
- 300 g makarónů
- sůl
Postup přípravy receptu
Na tuku necháme zpěnit dozlatova nasekanou cibuli, přidáme půl lžičky mleté papriky, trochu kmínu, a na nudličky nakrájené zelené papriky (bez jádřinců), vše necháme smažit, pak přidáme na malé kousky nakrájené houby a pod pokličkou vše dusíme.
Když jsou houby měkké, zaprášíme je troškou mouky a ještě chvilku podusíme. Přidáme trochu vody a sůl a do této omáčky vmísíme sladkou smetanu. Zamícháme dohromady s uvařenými makaróny a na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Maďarské makaróny
-
Dneska je to vítěz, jdu to ukuchtit k večeři
Vypadá to moc dobře, určitě to i bude dobře chutnat, jen tam asi zkusím přidat na drobno nějaké masíčko
Bez něj by mě doma hnali
.. Tak moc díky a posílám bodíka ;)
-
Vypadá to moc dobře dal bych si to ale kdo to uvaří :D
-
Manželovi chutná
, mně ne - jsou tam zase houby
.
+
-
-