Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Eskymáček

Moučník inspirovaný známým nanukem, který stojí za zkoušku. Není složitý a připravený je také velmi rychle, jen potřebuje čas na vychlazení. Kokosový krém zvláční kakaový korpus a zároveň celé řezy krásně provoní. Jednoduše ideální zákusek ke kávě.

Hodnocení receptu je 4,9 (52×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

30. 5. 2011 13:35

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie24 323 kJ / 5 813 kcal
Bílkoviny110,24 g
Tuky272,87 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 882 mg
Sodík 511 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy716,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Velmi se omlouvám za původní chybný recept, teď už jsem ho upravila, tak snad už to po tomto receptu bude poživatelný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

7. 2. 2021 01:42

Recept byl asi upraven - takto je to klasické těsto na olejovou bábovku, do kterého dávám hrubou mouku. Těsto používám i na koláč s ovocem, někdy i na dort.
https://www.toprecepty.cz/recept/41435-olejova-buc...

Manavalu Manavalu

20. 9. 2020 21:10

Rychle se to snědlo ale krém neztuhly ani po 15 hodinách v lednici? Asi jsem udělala někde chybu:-D:yes:

Eficka82

15. 3. 2019 20:50

Buchta upečena a takřka snědena ;-) je opravdu mňamózní:yes: Do receptu jsem akorát dala kefír místo mléka (nechtělo se mi pro další do sklepa:-D ).Určitě budu péci častěji - bodík letí:yes:

Kvetinka Kvetinka

5. 6. 2017 09:44

tak krásně to vypadá na fotce, že jsem se do toho chtěla pustit. Ale komentáře mě odradili.

Alexandra11 Alexandra11

8. 5. 2017 14:22

pokud je řídký krém dávám mascarpone a tvaroh a zakysku ,,,ztužovač

Mila

16. 4. 2017 19:50

Vyzkoušela jsem a už nikdy více!Korpus suchý,krém se odděloval po ztuhnutí od korpusu...
:no:

iva

14. 4. 2017 14:05

Musí se vylepšit,do korpusu místo hrubé mouky hladkou,olej a trochu mléka.Do krému kysanka a jeden tvaroh k pusinku.Pro tuhost krému je půl másla málo,takže celé :-)

ludmila

8. 4. 2017 17:41

Už nikdy , piškot hnusný- suchý a krém řídký , jen chutná jako eskymo , takže recept určitě mezi top recepty nepatří. Jsem teda dost zklamaná.:no::no::no:

marek

7. 4. 2017 21:45

tak si skládám skřin a dostal sem odkaz na eskymáčka jako ferda mravenec práce všeho druhu přečtu komentaře všeho nechám prošmějdím lednici zapnu troubu a podělím se o názor chlapa.Upečené z vlastní zkušenosti davám hl mouku tak možná chybička při šlehání přidám panáka horké vody pro větší nadychání je to spíš roládovy korpus než dortový tak olej nedávám patří spíše jen do žloutků.krém v poho dávám na půll litra mléka dva pudinky smetanu sem použil 200ml a ušlehané v pohodě i misku sem otočil a nic se nedělo foto mám takže je v ledničce a čokoláda snad není problém páč sladké moc nemusím rozdám rano po sousedech všem devčicám pěkný večer Mara:-K

Dita

24. 3. 2017 07:54

Anickavaricka: Mate, pravdu uz jdem se divala na ingredience, take budu upravovat. Napsala jste to presne;-)www.toprecepty.cz

Anickavaricka

23. 3. 2017 17:41

Do cesta by som nedávala rozhodne hrubú múku ale hladkú alebo polohrubú, skôr hladku. Chýba mi tam aspoň 3/4 šálky oleja alebo tuku, rozmýšľam nad kokosovým tukom, napríklad dve kopcovité polievkové lyžice. Pokiaľ ide do krému okrem masla aj smotana, tak aspoň dva pudingy na pol litra mlieka.

nensina

1. 11. 2015 17:12

Dá se sníst, těsto je tužší a krém se dost roztíká. Buď tam něco chybí v receptu a nebo je špatně napsaný. Škoda jinak by byl super ale návštěvě bych ho asi nenabídla:-(

Lucka

1. 11. 2015 01:00

Pokud to autorce vyšlo takhle jak je na obrázku pak je asi dobrý kouzelník, recept od ní naprosto nepoužitelný, a krém řídký jako polévka :( Maximálně hodit to někam, to mi nikdo jíst nebude:( :-!:no:

Jana Horáčková

31. 10. 2015 19:20

... bílky jsem našlehala, do těsta dala 6 lžic oleje a 1 1/2;-) dcl mléka....( kdo chce, také může dát nastrouhané jablko, není to znát, ) .. určitě bude korpus vláčný.... možná že autorka na mléko zapomněla.....

jenda

22. 7. 2014 19:04

Do těsta patří mléko a olej hmm rada nad zlato mleka kolik cisterna? A oleje kanistr?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řezy eskymacek buchta eskymáček eskymacek rezy eskymáček buchta moucnik eskymacek eskimaček eskimacky kolac koláč oblíž prst eskymaček řezy na plech recept na koláč eskymáček eskymo plátky bez pečení eskimacky koláč recept řídký krem rezyeskymacek kokosové řezy eskymáček buchta eskymacek recepty oblizprst recepty recept eskimacek zakusek eskymacek černa placka moučnik

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, vejce, kakao, kypřící prášek, mléko, olej, mléko, pudink kokosový, máslo, cukr krystal, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Eskymáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEqg