Vepřové závitky

toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 6 názorů

58

Suroviny

Asi 3/4 kg bůčku
5 dkg slaniny
1 cibule
2-3 stroužky česneku
asi 1/4 kg kysaného zelí
hladká mouka
špetka cukru
kmín
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme slaninu, rozpečeme ji a na ní osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí, kmín, podle chuti osolíme, opepříme, doladíme špetičkou cukru, podusíme a necháme vychladnout.

  2. Bůček nakrájíme na tenké plátky, jemně je naklepeme, potřeme utřeným česnekem, poklademe udušeným okořeněným zelím, svineme a spíchneme párátky skrz. Osolíme, poprášíme hladkou moukou a naskládáme do vymaštěného pekáčku.

  3. Zprudka zapečeme, teprve pak mírně podlijeme (pozor na varné sklo - když je rozpálené, podléváme vždy horkou tekutinou), pečeme a občas přelijeme vypečenou šťávou.

Poznámka

Podáváme s bramborem, houskovým či bramborovým knedlíkem, výtečné jsou knedlíky chlupaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 121 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové závitky

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ahojka: tak si to nepolievaj a je to, v čom máš problém? Každý podľa svojho, niekto poleje, iný nie. Niekomu sa možno práve suché, nepoliate knedlíky nepozdávajú. Odhliadnúc od toho, že nie každý druh knedlíka sa rozmočí. ;-)

    Odpovědět

  • ahojka ahojka(neregistrovaná)

    jak může někdo polívat knedlíky,je z toho blátivá hmota;-(

    Odpovědět

  • Jarka D. Jarka D.(neregistrovaný)

    :-ONo to je tedy mňamka, jí se to už jen pohledem, brzy vyzkouším:-p:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Večer jsem dodělala tento senzační recept (na zítra hochům do práce, ale málem to zmizelo ještě dnes:-//). Trochu jsem upravila - závitky jsem potřela hořčicí a přidala pásky vepř.panenky a dost jsem je opekla na pánvi před pečením. Potom jsem zasypala zbylým vydušeným domácím kys. zelíčkem a celé zalila vývarem (závitky byly téměř zakryté), který jsem udělala jen ze zbytku výpeku na pánvi. Celé pořádně zapekla a potom odkryté, až to hněda. Zůstalo hodně šťávičky. Je to něco úžasného, ale chce to potom nutně pivko:-D. Moc doporučuji, stačí s chlebem a nemusíte ani umývat talíř:yes:3, bodíků bych dala daleko víc, recept si to zaslouží:-!:-!

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Vybusna ... užasné žravé fotky, taky vyzkouším :-) +2

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jednym slovom uzasne...zistila som, ze som zabudla potriet cesnakom, tak som pretlacila strucik do vypeku....no nema chybu...plusik

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo