Vepřové závitky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 6 názorů

58

Suroviny

Asi 3/4 kg bůčku
5 dkg slaniny
1 cibule
2-3 stroužky česneku
asi 1/4 kg kysaného zelí
hladká mouka
špetka cukru
kmín
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme slaninu, rozpečeme ji a na ní osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí, kmín, podle chuti osolíme, opepříme, doladíme špetičkou cukru, podusíme a necháme vychladnout.

  2. Bůček nakrájíme na tenké plátky, jemně je naklepeme, potřeme utřeným česnekem, poklademe udušeným okořeněným zelím, svineme a spíchneme párátky skrz. Osolíme, poprášíme hladkou moukou a naskládáme do vymaštěného pekáčku.

  3. Zprudka zapečeme, teprve pak mírně podlijeme (pozor na varné sklo - když je rozpálené, podléváme vždy horkou tekutinou), pečeme a občas přelijeme vypečenou šťávou.

Poznámka

Podáváme s bramborem, houskovým či bramborovým knedlíkem, výtečné jsou knedlíky chlupaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 116 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové závitky

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ahojka: tak si to nepolievaj a je to, v čom máš problém? Každý podľa svojho, niekto poleje, iný nie. Niekomu sa možno práve suché, nepoliate knedlíky nepozdávajú. Odhliadnúc od toho, že nie každý druh knedlíka sa rozmočí. ;-)

    Odpovědět

  • ahojka ahojka(neregistrovaná)

    jak může někdo polívat knedlíky,je z toho blátivá hmota;-(

    Odpovědět

  • Jarka D. Jarka D.(neregistrovaný)

    :-ONo to je tedy mňamka, jí se to už jen pohledem, brzy vyzkouším:-p:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Večer jsem dodělala tento senzační recept (na zítra hochům do práce, ale málem to zmizelo ještě dnes:-//). Trochu jsem upravila - závitky jsem potřela hořčicí a přidala pásky vepř.panenky a dost jsem je opekla na pánvi před pečením. Potom jsem zasypala zbylým vydušeným domácím kys. zelíčkem a celé zalila vývarem (závitky byly téměř zakryté), který jsem udělala jen ze zbytku výpeku na pánvi. Celé pořádně zapekla a potom odkryté, až to hněda. Zůstalo hodně šťávičky. Je to něco úžasného, ale chce to potom nutně pivko:-D. Moc doporučuji, stačí s chlebem a nemusíte ani umývat talíř:yes:3, bodíků bych dala daleko víc, recept si to zaslouží:-!:-!

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Vybusna ... užasné žravé fotky, taky vyzkouším :-) +2

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jednym slovom uzasne...zistila som, ze som zabudla potriet cesnakom, tak som pretlacila strucik do vypeku....no nema chybu...plusik

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo