

Kefírová Galaretka
Suroviny
- 3 kusy Galaretky (měla jsem angreštovou, broskvovou a černý rybíz)
- 600 ml bílého kefíru
- piškoty
- kompotované broskve
Postup přípravy receptu
Metličkou rozmícháme do úplného rozpuštění Galaretku v 200 ml horké vody (můžeme přihřívat ve vodní lázni) a pak vmícháme 300 ml kefíru. Dáme vychladit.
Na dno formy naskládáme piškoty a zalijeme tuhnoucí Galaretkou. Její povrch opatrně pokryjeme piškoty. Dáme do chladu a uděláme druhou kefírovou Galaretku. Když začne želírovat, vyndáme z lednice základ, poklademe jej broskvemi a zalijeme druhou Galaretkou. Opět dáme vychladit.
Třetí Galaretku už rozmícháme jen klasicky v 500 ml horké vody a až začne želírovat, nalijeme ji na dort. Dáme celé vychladit do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Galaretku můžeme koupit v Lídlu, některou i v Tescu, ale nejvíc druhů mají na výběr v Polsku.
Kupuji si ji do zásoby, vydrží. Je to sladká želatina, která se pouze rozmíchá v 500 ml horké vody a po zchladnutí se nechá ztuhnout v lednici. Část vody můžeme nahradit jogurtem nebo, jako já, bílým kefírem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kefírová Galaretka
-
vilma vildomcová: cože nemůžeš najít
Snad by sis měla přečíst CELÝ recept odshora, nejen komentáře
-
nemohu najít recept na ten výborný moučník,co tady všich
ni chválí. -
Dortík jsem zkusila, měla jsem pomerančovou a angreštovou galaretku, nahoru broskvové želé, ovšem výsledek mě poněkud zklamal. Na pohled pěkné, ale chuťově mě osobně neoslovil.
-
Květuš, a co to ovocné želé od dr. Oetkera? (4.fotečka svrchu) Mají ho dva druhy, broskvové a jahodové a měla byste ji dostat kdekoliv. http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7.......ale do toho musíte přidat cukr - na rozdíl od Galaretky, kde cukr už v tom pytlíčku je.
Mrzí mě, že ji nemůžete sehnat - já se do Polska taky nedostanu, nechávám si je koupit a poslat od kamarádky, třeba 30-50 kusů a pak se dělím i se sestrou. -
Prosím, kde Galaretku kupujete? Ptala jsem se v Lidlu a řekli mně, že už ji vůbec nevedou, že ji vyřadili ze sortimentu. Tak jsem dnes letěla do Tesca a nic, jenom normální želatina. Máte nějaký tip, kde ji seženu? Do Polska se fakt nedostanu a moc to chci zkusit. Díky
-
Iljušo, mrkni po těch ovocných od Dr. Oetkera, nebo bývají Galaretky v Lídlu a taky v tom Tescu. Tak věřím, že seženeš
Nebo pak jedině použít už ochucený ovocný kefír a dát normální želetinu
Ale já si dělám ten domácí a Galaretku nemám problém koupit.
-
Merylas - také nádherné - musím se podívat po Galaretce, zatím jsem využívala jen želatiny Dr. Oetkera, ale nevím, zda seženu, do Polska od nás moooc dlouhá cesta
mérknu do Lidla a Tesca
-
Ivi, ty mě máš už asi přečtenou, fotím skoro všechno
Fotky jsem opravdu měla a čekala jsem, kdy tento recept tady přidáš. Tak jsem je vyhledala a přidávám
Rozhodně nemám nijak moc nazdobeno, máš nazdobeno lépe, nezlob mě
Dělávám většinou z jedné Galaretky + 150 ml vody na rozpuštění + 400 ml kefíru.A na tu horní želatinovou vrstvu jsem použila šťávu z rybízového kompotu, doplnila vodou na 250 ml a rozpustila 10 g normální sypké želatiny z Kaufu. A opravdu ještě jednou chválím, je to moc dobré a rychle udělané.
-
vypadá mooooc chutně
-
Jsem ráda, že se líbí. Je to moučník, který polechtá vaše chuťové buňky a myslím, že po něm nepřiberete
A Maruško, píšeš, žes dortík už mnohokrát dělala....tak chci vidět taky nějakou fotečku, prosím!Umíš jídlo nádherně zdobit, takže se už těším....
-
Oj, to vypadá báječně!
13.
-
Cathleen
tady není co dodat,jen toliko,že je to NÁDHERA
.Bez dlouhých řečí posílám boďku č.11
.
-
vyzera fantasticky
-
Je to moc dobrý moučník a všem doporučuju vyzkoušet
Cathleen, máš opravdu moc dobré nápady
Já Galaretku kupuju už léta, ale nenapadlo mě ji takto použít. Jinak ji taky vyrábí Dr. Oetker pod názvem Ovocné želé a je ve 2 druzích. Jestli se nepletu, tak s broskvovou a jahodovou příchutí a je k dostání všude v marketech. Já jsem dostala darem od Cathleen kefírové houbičky na výrobu domácího kefíru a spolu s něma taky tento recept, mám ho už vícekrát vyzkoušený a vždy
Opravdu moc dobrý nápad
Tejajo, polsky želatina je želatyna a je uvedená i ve složení Galaretky. Galaretka je název právě pro toto ochucené, slazené, ovocné želé v různých druzích
A ještě odkaz na stránky Dr. Oetkera a na ovocné želé http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
-
Tak to musí být skvělé. S kefírem jsem galaretku ještě nedělala. Udělám a tobě posílám bodík