Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevný piškotový tunel

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 7. 2008 14:10

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota9 283 kJ / 2 219 kcal
Bílkoviny54,92 g
Tuky104,25 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol1 092 mg
Sodík434 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy236,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto množství je na klasickou velikost formy na srnčí hřbet o délce 30 cm. Těsto tudíž pečeme na plechu 30x30 cm vyloženém pečícím papírem (abychom měli hladký povrch, papír vymažeme např. olejem). Pokud nemáme takovou velikost plechu, ohneme dle požadované velikosti papír a zajistíme, aby se při pečení těsto neroztékalo. V nejhorším případě požadovanou velikost z plátu těsta vyřízneme.

Ještě k té želatině. Na tento moučník je nejlepší plátková. Na fotografiích je použita prášková, ale nezatuhlo to tolik, jak by bylo potřeba. Ale dalo se to krájet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

romi

24. 2. 2012 11:32

vcera som ju robila a mala velky uspech:-)):-)):yes::yes: ale viac mi chuti ta jahodova plnka ako ta likerova7

romi

23. 2. 2012 18:04

:yes:

Hella

18. 7. 2011 18:16

Ili: Nechápu vaše rozhořčení - v tomto moučníku, což je asi 15 porcí je celkem 15 deka cukru, což jsou přibližně 3 polévkové lžíce. Vím, že cukr není nic moc zdravého a znám lidi, kteří nejedí cukr vůbec. Ale tito lidé určitě nelistují na Topreceptech v kategorii moučníků!

spagetka

18. 7. 2011 18:15

Ili: jednak si dej cukru, kolik chceš a jednak - 75 g nesníš za rok? Tak to určitě sníš daleko víc.

Ili

18. 7. 2011 17:56

Takovýho cukru, co je v receptech tohoto typu, nesníme doma ani za rok, proboha. Pak se lidi diví, že jsou nemocné - oni i jejich děcka... :-S

Pajaska

23. 10. 2010 22:13

Teď na mne tento tunel kouká z náhodných receptů.Teda to je moc pěkné.A těch alternativ, co s tím jde udělat,nádhera.Uložím si to k vyzkoušení.Sice nemám plátkovou želatinu,ale mám ztužovač za studena,to by mělo jít taky.:yes::yes::-)

pipre

24. 4. 2010 21:28

No to musí být náramně dobré!:yes:..ale! bodík jsem dala už dřív:-)

Irrena

28. 3. 2010 18:04

Je to moc hezké:yes:Jinak já mám lepší zkušenosti s plátkovou želatinou než s práškovou.Dávám bodík:yes::yes:

krijan

13. 2. 2009 18:42

:-O:yes:

JanaDorazinova

30. 1. 2009 15:20

Ani já to neumím s plátkovou želatinou, ale mám ji koupenou, tak se pořádně mrknu na návod. Je to moc hezké, Hello:yes:

Merylas

7. 7. 2008 22:55

Vypadá moc hezky :yes: Už je v oblíbených ;-) Ale s plátkovou želatinou jsem nikdy nepracovala, používám jen normální, v prášku.

vybusna

7. 7. 2008 15:16

s platkovou zelatinou vobec nemam ziadne skusenosti. pouzivala som agar a teraz praskovu. S tou praskovou nie som bohvieako aspokojna

Hella

7. 7. 2008 15:05

Na sáčku s plátkovou želatinou je napsáno, že pokud jí zapracováváme do teplých pokrmů, dáváme jí do nich a pokud do studených pokrmů, musíme dát suroviny do želatiny, jinak se srazí (něco jako kysaná smetana do omáčky). U práškové želatiny je to jedno. Ta se vždycky ohřívá nebo vaří s větším množstvím vody.

vybusna

7. 7. 2008 14:46

preco musia ist jahody k zelatine a nie naopak?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: piškotové těsto na dort piskotovy srnci hrbet pečeme zakusky piškotová kuchařka pečeme s jahodami piškotové těsto recept piskotovy hrbet tunel s jahodami piškotove zakusky dvoubarevný srnčí hřbet plátková želatina piškotový těsto nejlepší piškotové těsto pečení piškotového těsta srnčí hřbet dvoubarevný zákusky z piškotového těsta pečeme z jahod nejlepsi zakusky nejlepší zákusek nejlepši recepty na zakusky

Suroviny: vejce, voda, cukr krupice, mouka hladká, jahody, cukr, smetana ke šlehání, želatina, koňak vaječný, cukr, želatina, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Dvoubarevný piškotový tunel

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/26M