Jahodový tunel

alenaaa Kuchařka:

Doba přípravy: 40 min. PT0H40M Moučníky , Ostatní 12 názorů

510

Suroviny

5 vajec
120 g cukru krupice
120 g pol. mouky
na špičku nože prášek do pečiva
špetka soli
na náplň"
400 ml bílý jogurt
2 lžíce cukru
asi 200 g jahod
želatina
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme tuhý sníh se solí, postupně vešleháme po jednom žloutku, zasypeme cukrem a tak opakujeme do vypotřebení, nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do peč.

  2. Nalijeme na plech, pečeme na pečícím papíru 8 min. na 180 C. (Tento plát lze použít také na roládu).

  3. Po mírném vychladnutí plát převrátíme na čistý papír a ten z trouby z plátu sejmeme. Odřízneme z plátu pruh asi 15 cm, tj. na přikrytí hřbetu.

  4. Vezmeme formu, vyložíme jí upečeným plátem, kde je třeba zařízneme, jinde třeba dodáme, pak to nebude vidět. Forma musí být všude vyplněná.

  5. Do jogurtu nakrájíme jahody, osladíme a spojíme s připravenou želatinou. Směs nalijeme do vyloženého hřbetu, přikryjeme odříznutým pruhem, zatížíme prkýnkem a uložíme na 10 hod. do chladu ztuhnout.

  6. Pak vyklopíme, krájíme řezy.

Poznámka

Vypadá to složitě? Není to tak, je to jednoduché a slaví to úspěchy, s jakýmkoliv ovocem. Taky lze použít zmrzlinu, pak to musí na hodinu do mrazáku, na proležení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodový tunel

  • boženkavlkova boženkavlkova(neregistrovaná)

    určitě vyzkoušim:-

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Inspirovala jsem se tímto receptem a vytvořila dobrotu,kterou určitě zopakujeme :-p Díky za inspiraci :yes: Posílám bodík a přidávám foto :-8

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Receptík jsem vyzkoušela, jen s malou změnou - místo jahod jsem dala kiwi (měli zrovna v akci).:-D

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...taky jsem už upekla, použila jsem višňový jogurt+ušlehanou šlehačku a protože jsem neměla višně, tak jsem tam dala kompotované mandarinky...ale - byl výborný...:-)

    Odpovědět

  • alenaaa alenaaa(autorka receptu)

    Pro Jiřičku: používám želatinu, která je bez chuti, balíček je na 400gr tekutiny, drží báječně. Vložím fotku.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Tunel je nádherný a je strašně moc inspirativní....na jogurtové, šlehačkové, smetanové želatiny má Dr. Oetker

    Želatinový ztužovač - Dr. Oetker Předchozí Výrobek Další Výrobek a myslím, že konkrétně tady by se úúúžasně uplatnil...chci to taky vyzkoušet...a třeba půl na půl s jogurtem dát i ušlehanou šlehačku...moc mně to láká:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Tunel je moc hezký a určetě i výborný. Je vidět, že jste šikovná. Já bych, ale potřebovala vědět kolik má dát té želatiny. Ještě jsem ji nikdy nepoužívala. Děkuji.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Jaruna18 Jaruna18

    Moc hezký,vyzkouším a dávám bodík za dobrý nápad.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Nádhera:-p:yes:+

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    krásný:yes::yes:

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    jahod už je, určitě vyzkuším, dík za tip ! bodík !

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jogurtový tunel zasněžený jogurtový tunel zasnezeny tunel tunel recept jahodový hřbet zasněžený tunel recept nepečený tunel recept tunel šlehačkový tunel roláda tunel varecha.sk řezy tunel tunel s jahodami recepty na tunely tunel s zelatinovou naplní tunel s jahodami recept jogurtový tunel recept jogurtoví dort tunely a rolády rolády a tunely

Zapomněl/a jsem heslo