Kedlubnová omáčka podle babičky

misova Kuchařka:

Doba přípravy: cca 30 min PT0H30M 4 porce Omáčky 30 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

1-2 kedlubny
máslo
súl
pepř dle chuti
vegeta
mléko
hladká mouka
smetana
voda
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na máslo si dáme na hrubo nastrouhaný kedluben, kdo chce a má pěkné listy, může přidat nakrájené i ty, jen trošku.

  2. Necháme trošku podusit a zalijeme troškou vody, jen ať je kedluben ponořený. Posolíme, popepříme, kdo chce, může přidat i trošku vegety a dusíme do měkka.

  3. Poté přidáme mléko podle toho, kolik omáčky chceme mít, já dávám na dva kedlubny asi 3/4 litru a trošku smetany.

  4. Povaříme a zahustíme moukou s vodou.

  5. Podáváme s vařenými brambory a opečeným párkem. Dobrou chuť.

Poznámka

Tohle jídlo nám vařívala naše babička, když jsme u ní byli na prázdninách. Je to moc dobré a rychlé jídlo.

Fotky dodám až budu zase vařit, tak se nezlobte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 129 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kedlubnová omáčka podle babičky

  • zuzanahanka zuzanahanka

    Dneska jsem omáčku vařila s knedlíkem a sekanou a je VÝÝÝBORNÁÁ. Všichni si moc pochutnali, hlavně náš 18-měsíční jedlík :-) :yes:

    Odpovědět

  • hilda sedlakova hilda sedlakova (neregistrovaný)

    :-Ksuper omacka co varily babicky

    Odpovědět

  • Jana Hlídková Jana Hlídková(neregistrovaný)

    Moje babička vařila něco podobného, říkávala tomu : Zadělávané kedluby a recept je: Kedluby nakrájíme na hranolky (podle počtu strávníků), do kastrůlku dáme rozehřát máslo s kapkou oleje (kvůli přepalování másla), přidáme kedluby, osolíme, okmínujeme a opepříme, necháme dusit doměkka (podle potřeby přidáváme vodu), potom zahustíme jíškou a povaříme. Mám tohle jídko ráda do dneška, vždycky si připomenu moji zlatou babičku.:-)

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Alena:

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Podravka a vegeta je to iste, ma veru uz vela rokov, ja si pamatam, aj moja babicka ju pouzivala, ale hadky kvôli tomuto? Kam clovek pride na nete, same hadky, aj kvôli hluposti...

    Odpovědět

  • babihani babihani(neregistrovaný)

    Toto jídlo mě,kdysi dávno,naučila tchýně a dodnes patří mezi naše oblíbené.jako přílohu k tomu vařila "tvrdý knedlík".Hrubá mouka,voda,sůl.

    Odpovědět

  • Tanishka Tanishka

    Parádní ;)

    Odpovědět

  • berenica berenica

    JE SUPER:-)):-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • ZLATKA02 ZLATKA02

    no fakt nemá chybu , a to ji dělám a jím poprvé:yes::-8zlatka02@seznam.cz

    Odpovědět

  • Jana Vavřincova Jana Vavřincova(neregistrovaná)

    Jo kamarádka ji ted vaří a moc si pomlaskává.Tak že:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tuhle dobrotu nám babička také vařila, dokud byly děti malé, tak jsem dělávala - mňam :yes::-D pak jakoukoliv podobu dušené nebo vařené zeleniny odmítaly, tak ať si trhnou

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Jo babičky to měly vymyšleno. Kedlubny jsou velmi zdravé mají vysoký obsah vitamínů B,C, železa, hořčíku a manganu. Mimo jiné zlepšují náladu a dokonce pomáhají překonat stres. Dušený kedluben je prý zdravější než dušené zelí, protože u někoho zpomaluje činnost štítné žlázy. Omáčka je jistě ne jenom dobrá, ale i zdravá, ovšem bez vegety:-);-):yes:+

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... od babičky, takže lahodné;-);-);-)

    Odpovědět

  • Danculka Danculka

    Super:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    rebeka: Rebi, Podravka bola až potom, predtým bolo ešte niečo s iným názvom, a ešte predtým sa nosila vegeta z Juhošky, aspoň u nás...;-):-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo