Kedlubnová omáčka

head chef Kuchařka: head chef

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Omáčky 7 názorů

Suroviny

500 g kedlubnu
1 kelímek šlehačky (250 g)
2 lžíce hladké mouky
máslo nebo olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny nakrájíme na proužky o velikosti hranolek.

  2. Do hrnce dáme trochu oleje nebo másla a přidáme jednu polévkovou lžíci mouky a uděláme jíšku. Když je jíška hotová nalijeme do hrnce půl litru vody, osolíme a přidáme nakrájené kedlubny. Necháme je povařit až změknou.

  3. Mezitím rozmícháme 1 lžíci mouky ve šlehačce.

  4. Poté vlijeme do hrnce s kedlubny a znovu necháme přejít. Podáváme s vařenými brambory.

Poznámka

Je to recept mojí babičky a je moc dobrý. Foto přidáme později.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kedlubnová omáčka

  • head chef head chef(autorka receptu)

    Taky může výt moc dobré. Tvoje varianta stojí za vyzkoušení :-)

    Odpovědět

  • petras11 petras11(neregistrovaný)

    Kedlubnovku máme moc rádi,já dělám jako základ bešamelovou omáčku a kedluben do ní dávám nastrouhaný na hrubém struhadle,ochutím jemně citronem (octem) a cukrem a dávám nakonec zakysanou smetenu.Podáváme s vařeným vajíčkem (opékanou uzeninou,dušeným vepřovým) a s bramborem :-):-8 .

    Odpovědět

  • evik evik(neregistrovaný)

    Dneska jdu vařit kedlubnovou omáčku snad bude manželovi i dětem chutnat

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dobrý recept, manželovi chutilo a posiela bodík +3 ;-)

    Odpovědět

  • head chef head chef(autorka receptu)

    Jo, díky za bodíky :) Já vím, že je tu plno skvělých receptů, chodím tu dlouho. S tím hovězím nevím... Můžeš vyzkoušet a napsat, jak to dopadlo ;-)

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Vitam te na topackach, je tu fura skvelych receptu, bude se ti tu libit. Posilam 2. bodik, vyzkousim. :yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to věřím, že je dobrý, určitě by se k tomu hodilo dušené hovězí maso. Plus;-):yes: Vítej na Topreceptech;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kedlubnová omáčka kedlubnová omáčka recept kedlubová omáčka kedlubnová omáčka s masem recept na kedlubnovou omáčku omáčka z kedlubny omáčka z kedluben kedlubková omáčka omáčka kedlubnová kedlubnová omáčka-recept recepty kedlubnova omacka recept kedlubnová omáčka kedlubnova omáčka - recept kedlubová omáčka recept kedlubnové omáčka kedlubna omacka omačka z kedlubnu kedlubová máčka kerlubova omacka kerlubnova omačka

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít