Kedlubna v koprové omáčke

LiliV Kuchařka:

Bezmasá jídla 1 názor

43

Suroviny

6 mladých pěkných kedluben
1 lžička másla
1/2 lžičky vegety
sůl
cukr
Omáčka:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 plné lžíce posekaného kopru
3 lžíce mléka
1/2 hnečku smetany
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a pokrájené kedlubny vložíme do vroucí osolene vody, přidáme cukr, máslo, vegetu a vaříme nejméně 20min., občas promícháme.

  2. Připravíme si omáčku:na rozehřátém másle opražíme mouku a připravíme světlou jíšku.

  3. Zalejeme ji vývarem z kedluben.

  4. Kdyz omáčka projde vařem a získá správnou konzistenci, přidáme do ní okapanou kedlubnu, kopr a necháme na mírném ohni asi 2min.

  5. Přidáme smetanu smíchanou s mlékem, přikryjeme a necháme v teple asi 5min. Na povrch pak můžeme posypat čerstvým koprem.

Poznámka

Je to osvěžující letní jídlo hodící se počas celého dne, doporučuji k němu zapečenou bylinkovou bagetu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kedlubna v koprové omáčke

  • Ivana79 Ivana79

    Kalerábovú omáčku som robievala bez kôpru,takže ďakujem za tip:yes:Pridala som červenú papriku a kvapku octa a bol chutný obed:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo