Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanový zeleninový vývar

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

9. 8. 2009 18:27

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 319 kJ / 793 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky72,75 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy23,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou dvě cesty jak naložit s vyvařenou zeleninou – buď ji rozmixovat do stávající polévky, nebo ji použít ještě pod nějaké maso či do polévky (o vyhození neuvažujeme, bylo by to zbytečné plýtvání)

Jinak tahle polévka je výborná, když jsme zesláblí po nemoci nebo je nám tzv.těžko od žaludku

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 8. 2009 19:09

No, já se dívám, že tam tu zeleninu nevidím, já bych ji asi pomixovala do té polévky. Určitě je dobrá. Co se ale týká zeleninu použít dále po hodinovém vaření, no, tak, to snad né? Veškeré vitamíny, co obsahuje už jsou stejně v té polévce. Rajská se také dělá na zeleninovém základě(ikdyž já jen občas), ale pak se buď propasíruje, nebo vyhodí, aspoň teda pokud vím. Jinak za nápad z Rakouska máš plusík!!;-):yes:

Angel 666 Angel 666

9. 8. 2009 19:07

Špagetko, já bych tedy tu zeleninku rozhodně do polévky rozmixovala, jinak bod jako hrom :yes: a brzy ji uvařím :-D:-p

spagetka spagetka

9. 8. 2009 18:30

Kvůli téhle polévce, abych si zpětně vzpomněla na babičku, jsem jela až do Rakouska :-!:-8:-D. Tam jsme ji měli a já úplně cítila přesně tu chuť, jakou vždycky dělala babička. Mrkla jsem doma a zjistila, že ji tam fakt mám a že jsem ji už hooodně dlouho nedělala :-8,a při tom je neskutečně lahodná a "žravá"

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: vepřový vývar jak udělat jíšku charakteristika polévek polevky charakteristika polévka ze zeleninového vývaru zeleninova polevka se smetanou polevka zeleninovy vyvar charakteristika polévky jak se dělá vývar smetanova zeleninova polevka jak dlouho se dělá vývar zeleninová smetanová polévka jak udělat vývar rakouská polévka zeleninovo smetanová polévka smetanová rybí polévka polévky ze zeleninového vývaru rakouská polévka recept rakouske polevky charakteristika vyvaru

Suroviny: mrkev, celer, petržel, kedlubna, kapusta, brokolice, brambory, květák, ořech muškátový, pepř bílý, sůl, smetana sladká, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Smetanový zeleninový vývar

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YvqM