Kedlubnovo-mangoldová omáčka na těstoviny

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

2 porce Zeleninová jídla 11 názorů

Suroviny

1 větší kedluben
3 velké listy mangoldu (nebo odpovídající množství listového špenátu)
3 bílé části jarních cibulek
2 stroužky česneku
1 smetanový tavený sýr (větší obdélníček)
1/2 Hermelínu (já použila pikantní paprikový), možno i Nivu
250 ml smetany na vaření
čerstvá bazalka
trochu másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny nakrájíme na tenké nudličky, řapíky mangoldu také, listy na proužky a jarní cibulky na jemno.

  2. Na másle orestujeme cibulky, přidáme nudličky kedlubnů a mangoldových řapíků, osolíme, opepříme a chvilku restujeme s cibulkou.

  3. Podlijeme cca 100 ml vody nebo vývaru a dusíme na skus.

  4. Poté vlijeme smetanu, přidáme pokrájené sýry, posekaný česnek a necháme sýry zvolna roztavit do hladka.

  5. Nakonec vmícháme nudličky mangoldových listů a bazalku, pouze prohřejeme a necháme zavadnout.

  6. Podáváme s těstovinami.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kedlubnovo-mangoldová omáčka na těstoviny

Tématické fráze: testoviny recept omáčky na těstoviny recepty omáčka na těstoviny vegetariánská omáčka na těstoviny recept oscar humrový fond smetanová mangoldová plévka