Ledvinky na slanině

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 1,5h + (48h) 3 porce Pokrmy z vnitřností 26 názorů

Suroviny

vepřové ledvinky 4 ks
slanina
cibule 2 ks
čerstvá paprika 1 ks
okurky sterilované 2-3 ks
mléko cca 1/2 litru
rýže (zn. Noe z Kaufl.)
sůl
pepř
kmín
podravka
sterilovaná kukuřice Bonduelle (malá plechovka 170 gr)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2°C) na 48 hodin.

  2. Poté ledvinky vyjmeme z kastrůlku a ještě jednou pořádně propláchneme. Na slanině zpěníme dvě vetší cibulky s trochou kmínu. Až jsou dozlatova, tak přidáme ledvinky a zprudka osmažíme.

  3. Následně přidáme nakrájenou červenou papriku (větší) a nakrájené okurky (2-3 ks). Promícháme, osolíme a opepříme. Přilijeme horkou vodu a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme záklechtkou.

  4. Rýži pořádně několikrát (8x) propláchneme vlažnou vodou a dáme do kastrůlku. Zalijeme vodou tak, aby byla cca 1 cm nad rýží. Osolíme a přisypeme trošku Podravky.

  5. Nakonec vmícháme sterilovanou kukuřici. Necháme zapéct při cca 140°C na cca 50 minut.

Poznámka

Původně jsem chtěl ledvinky nechat odležet v mléce jen 24 hodin. Ale "okolnosti" mě donutili je tam nechat 2 dny. Ale myslím si,že jim to jen prospělo :-). PS: rýže je díky kukuřici trošku nasládlá,tak s tím počítejte :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ledvinky na slanině

  • scofiq scofiq

    ...díky díky - u nás /šumava/ je "závarek" to, co u vás "záklechtka" - já jen abych věděla a měla to správně

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    scofiq: Záklechtka je směs vody a hladké mouky na zahušťování polévek a omáček. Používá se místo jíšky. Je nejen méně kalorická, ale i na výrobu jednodušší a rychlejší.

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ...ahoj, jen se zeptám co je "záklechtka"? děkuju

    Odpovědět

  • zizala zizala

    hosta: To je v pořádku, každý máme svůj osvědčený postup, jen si vyměňujeme zkušenosti ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    zizala: Nevařím ji v nepoměrně velkém množství vody - hrnek rýže ve zhruba litru a půl vody. Vybírám cedníkem a případně propláchnu (místo abych škrob vyplavovala před vařením). Postupy zde popsané jsem již dávno opustila, včetně takových, že se do rýže přidá cibule se zapíchanými hřebíčky, že se rýže předsmažuje , et cetera...Možná z pohodlnosti:-D. Tím nikomu neberu představu, že se rýže vaří či dusí úplně jinak s osmi či dvaceti propláchnutími či koupelí ve studené vodě;-), jen jsem zmínila svůj ověřený postup:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Každý má nějaký styl. Podstatná je slušnost a ta byla dodržena. Navíc obsah byl k věci a trefný (možná právě to je zde kamenem úrazu :-))

    hosta: Já raději rýži dusím, ale když ji vařím, propláchnu ji i tak vždy, protože neodplavený škrob vytvoří při vaření nepříjemný šlem ve vodě. A vařit rýži v nepoměrně velkém množství vody nepovažuju za ekonomické ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    cathleen:
    Chápu, že můj styl nemusí každému vonět:-8
    Ten poslední koment jsem si, pro tetičku moderátorku:-D uložil:

    "Koukám, že nějaká zdivočelá moderátorka smázla koment ve kterém jsem složil poklonu cekrops: za jeho pozitivní přístup ke kritice (nicméně v postupu je ta ptákovina s teplou vodou pořád) a Navir: jsem slušně upozornil, že blbě čte komentáře, protože můj odsudek se týká teploty vody a ne počtu proplachů...
    Tož tak..."

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    casino: kdo vám maže komentáře? A proč? :-// Ty, co jsem tady pod receptem četla, nebyly ani urážlivé, ani od věci....

    Odpovědět

  • casino casino

    Možná, než mi pořád mazat komentáře, by bylo lepší konečně opravit ten nonsens v postupu:-!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    enynka: Aha, máte tam hrnec, tak s tím nedostatečným propláchnutím to beru zpět. Ale platit za Vás spotřebu vody bych tedy nechtěla :no:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    zizala: jaru, neber ji vážně, snaží se být jen trapně vtipná :-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris: raději bez dalších komentářů, evidentně někdo chce býti vtipným ;-);-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    enynka: Hm, zkusila jste někdy spočítat spotřebu vody během Vašeho proplachování? Nehledě na to, že tak malý pramínek nepropláchne všechna zrnka, ale jen ta, co jsou bezprostředně pod ním.
    Tarhoňa je super, ale někde se hodí víc rýže :-)

    Odpovědět

  • maris maris

    enynka:Tebe bych chtěla mít doma:-O:-D:-D

    Odpovědět

  • enynka enynka(neregistrovaná)

    Já místo rýže vařím tarhonu.Rýži s kukuřicí nejím,protože je sladká, stejně tak jako cibuli a papriku,okurky taky nerada,jsou kyselé.Slaninu jen domácí a mléko taky.Jinak nejvíce mi chutnají ledvinky,protože nemají nic společného s vegetariánstvím a zeleninou. A navíc,to když já myju rýži,tak dám hrnec do dřezu,pustím pramínek vody,zapomenu nato,klidně si jdu do obchodu,takže klidně i dvě hodiny.Takže nějaké tam dvacetkrát není takový nepochpitelný konec.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové ledvinky na slanině a cibulce ledvinky na slaňině vepřové ledvinky na slanině jak se vari ledvinky ledvinky na cibulce jak dlouho se vaří ledvinky ledvinky na na slanině ledvinky na slanině recept ledvinka vari ledvinky recept recept na ledvinky na slanině ledvinky na kmíně recept ledvinky na slanině jak se vari ledvinky recept vari ledvinka ledvinka recepty vepřové ledvinky s rýží hovězí ledvinky na slanine ledvinky naslanine kaufl