Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky na slanině

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

31. 10. 2014 19:33

Suroviny pro 3

3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 515 kJ / 362 kcal
Bílkoviny20,91 g
Tuky8,44 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy47,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Původně jsem chtěl ledvinky nechat odležet v mléce jen 24 hodin. Ale "okolnosti" mě donutili je tam nechat 2 dny. Ale myslím si,že jim to jen prospělo :-). PS: rýže je díky kukuřici trošku nasládlá,tak s tím počítejte :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

scofiq

25. 11. 2014 19:40

...díky díky - u nás /šumava/ je "závarek" to, co u vás "záklechtka" - já jen abych věděla a měla to správně

spagetka spagetka

23. 11. 2014 19:38

scofiq: Záklechtka je směs vody a hladké mouky na zahušťování polévek a omáček. Používá se místo jíšky. Je nejen méně kalorická, ale i na výrobu jednodušší a rychlejší.

scofiq

23. 11. 2014 19:36

...ahoj, jen se zeptám co je "záklechtka"? děkuju

zizala zizala (moderátorka)

3. 11. 2014 08:19

hosta: To je v pořádku, každý máme svůj osvědčený postup, jen si vyměňujeme zkušenosti ;-)

hosta hosta

2. 11. 2014 23:39

zizala: Nevařím ji v nepoměrně velkém množství vody - hrnek rýže ve zhruba litru a půl vody. Vybírám cedníkem a případně propláchnu (místo abych škrob vyplavovala před vařením). Postupy zde popsané jsem již dávno opustila, včetně takových, že se do rýže přidá cibule se zapíchanými hřebíčky, že se rýže předsmažuje , et cetera...Možná z pohodlnosti:-D. Tím nikomu neberu představu, že se rýže vaří či dusí úplně jinak s osmi či dvaceti propláchnutími či koupelí ve studené vodě;-), jen jsem zmínila svůj ověřený postup:-))

zizala zizala (moderátorka)

2. 11. 2014 22:15

casino: Každý má nějaký styl. Podstatná je slušnost a ta byla dodržena. Navíc obsah byl k věci a trefný (možná právě to je zde kamenem úrazu :-))

hosta: Já raději rýži dusím, ale když ji vařím, propláchnu ji i tak vždy, protože neodplavený škrob vytvoří při vaření nepříjemný šlem ve vodě. A vařit rýži v nepoměrně velkém množství vody nepovažuju za ekonomické ;-)

casino casino

2. 11. 2014 21:53

cathleen:
Chápu, že můj styl nemusí každému vonět:-8
Ten poslední koment jsem si, pro tetičku moderátorku:-D uložil:

"Koukám, že nějaká zdivočelá moderátorka smázla koment ve kterém jsem složil poklonu cekrops: za jeho pozitivní přístup ke kritice (nicméně v postupu je ta ptákovina s teplou vodou pořád) a Navir: jsem slušně upozornil, že blbě čte komentáře, protože můj odsudek se týká teploty vody a ne počtu proplachů...
Tož tak..."

cathleen cathleen (moderátorka)

2. 11. 2014 21:39

casino: kdo vám maže komentáře? A proč? :-// Ty, co jsem tady pod receptem četla, nebyly ani urážlivé, ani od věci....

casino casino

2. 11. 2014 21:26

Možná, než mi pořád mazat komentáře, by bylo lepší konečně opravit ten nonsens v postupu:-!

zizala zizala (moderátorka)

1. 11. 2014 20:12

enynka: Aha, máte tam hrnec, tak s tím nedostatečným propláchnutím to beru zpět. Ale platit za Vás spotřebu vody bych tedy nechtěla :no:

spagetka spagetka

1. 11. 2014 20:10

zizala: jaru, neber ji vážně, snaží se být jen trapně vtipná :-)):-)):-)):-))

spagetka spagetka

1. 11. 2014 20:09

maris: raději bez dalších komentářů, evidentně někdo chce býti vtipným ;-);-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

zizala zizala (moderátorka)

1. 11. 2014 20:09

enynka: Hm, zkusila jste někdy spočítat spotřebu vody během Vašeho proplachování? Nehledě na to, že tak malý pramínek nepropláchne všechna zrnka, ale jen ta, co jsou bezprostředně pod ním.
Tarhoňa je super, ale někde se hodí víc rýže :-)

maris maris

1. 11. 2014 20:04

enynka:Tebe bych chtěla mít doma:-O:-D:-D

enynka

1. 11. 2014 19:53

Já místo rýže vařím tarhonu.Rýži s kukuřicí nejím,protože je sladká, stejně tak jako cibuli a papriku,okurky taky nerada,jsou kyselé.Slaninu jen domácí a mléko taky.Jinak nejvíce mi chutnají ledvinky,protože nemají nic společného s vegetariánstvím a zeleninou. A navíc,to když já myju rýži,tak dám hrnec do dřezu,pustím pramínek vody,zapomenu nato,klidně si jdu do obchodu,takže klidně i dvě hodiny.Takže nějaké tam dvacetkrát není takový nepochpitelný konec.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové ledvinky na slanině a cibulce ledvinky na slaňině vepřové ledvinky na slanině jak se vari ledvinky ledvinky na cibulce jak dlouho se vaří ledvinky ledvinky na na slanině ledvinky na slanině recept ledvinka vari ledvinky recept recept na ledvinky na slanině ledvinky na kmíně recept ledvinky na slanině jak se vari ledvinky recept vari ledvinka ledvinka recepty vepřové ledvinky s rýží hovězí ledvinky na slanine ledvinky naslanine kaufl

Suroviny: ledvinky vepřové, slanina, cibule, paprika čerstvá červená, okurka čerstvá, mléko, rýže, sůl, pepř, kmín celý, podravka, kukuřice sterilovaná

TopRecepty.cz

Ledvinky na slanině

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrZq