Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu

Jednoduchá hrnková buchta s cuketou, celozrnnou moukou a anýzem vás překvapí svou vláčností i netradiční chutí. Anýz se postará o jedinečnou chuť a vůni, která připomene čerstvě upečený perník.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sardinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 25 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 680 kJ /
5 182 kcal
Bílkoviny80,05 g
Tuky161,78 g
Vláknina47,25 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy817,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu oloupeme, vydlabeme jádřinec a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem a medem do pěny. Postupně zašleháme olej, rum a vodu. Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu. Krok 4: Všechnu mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a anýzem. Tuto sypkou směs přidáme do tekuté směsi a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Můžeme použít veškeré těsto a vylít jej na plech vyložený pečicím papírem. Nebo použijeme 2/3 těsta a do zbylé 1/3 vmícháme holandské kakao. Světlé těsto na plechu střídavě pocákáme tmavým těstem. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být špejle suchá, bez zbytků těsta.

TIP: Anýz jako koření v naší kuchyni

Zveřejněno 19. 7. 2012

Poznámka autorky sardinka

Cuketová buchta se často dělá na způsob perníku, tady však vytvoří opravdu kouzelnou chuť onen anýz.

Nemletý anýz rozdrtíme v hmoždíři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5jl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5jl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná buchta,velmi jemná,místo cukru jsem dala jen med:yes:děkuji za super recept:-K

Kristýnko, teď se dívám.. co je rostlinný olej:-? nebo on je nějaký jiný než rostlinný:-O:-?

;-)pěkná buchétka:yes::yes:

tohle bude nejen hezky vláčná buchetka, navíc bude krásně voňavá:-8;-):-):yes::yes:

Buchtičky z cukety jsou velice chutné, vláčné takže žádná dusivka. S tím anýzem vyzkouším. Posílám bodík + :yes:

Tématické fráze:
buchta z hladke mouky, celozrnná buchta, buchty z hladke mouky, cuketová buchta, cuketová buchta špaldová, hrnková vánočka, cuketová buchta s medem, hrnková buchta z cukety, hrnková buchta, buchta z cukety, jemná cuketova buchta, špaldová cuketová buchta, buchta z cukety s kakaem, buchta s hladke mouky, buchta z žitné mouky, hrnkove buchty z cukety, celozrnne buchty, cuketová buchta recept, tmava buchta z cukety, buchta z cukety hrnková

Suroviny:
cuketa, mouka hladká, mouka špaldová celozrnná, cukr moučkový, med, olej rostlinný, voda, vejce, rum, mletý anýz, kakao holandské, kypřící prášek do pečiva, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu