Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LuciLuci

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 741 kJ /
3 762 kcal
Bílkoviny89,66 g
Tuky127,82 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy552,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Udělame kvásek - teplé mléko, do něj trošku cukru a droždí, rozmícháme a necháme nakynout. Po vykynutí kvásku dáme do mísy zbytek surovin, vše zamícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout. Krok 2: Kynuté těsto po vykynutí rozválíme do kulatého tvaru. Krok 3: Připravíme podle návodu makovou náplň, kterou rozetřeme na celou placku. Radýlkem rozkrojíme napůl, poté opět napůl a ještě jednou, aby nám vzniklo 8 trojúhelníků. Ty jednotlivě zatočíme od nejširší strany. Krok 4: Dáme na plech a necháme 30 minut kynout. Krok 5: Pak potřeme vejcem a dáme péct na 150°C na cca 20 minut.

Zveřejněno 27. 2. 2012

Poznámka autora LuciLuci

Výborné jsou třeba i s tvarohovou náplní nebo jablkovou náplní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7VV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7VV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající , pekl jsem v HVF ... 😆👌👍

Tonja: Nechceli by ste na túto tému založiť v diskusnom fóre nové vlákno? Tento recept je napísaný dobre.

Tonja: Trošku nechápu Váš komentář, tady nejsme u profiků kuchařů, ale receptů takzvaných "amatérů". A nevím, proč bych nemohla pochválit, třeba pěknou a povedenou fotku?

Dovolím si obecnou poznámku: Pokud něco umím, nepotřebuji číst recepty. Pokud něco neumím a chci se to naučit, potřebuji recept úplný a věrohodný. Nesouhlasím tedy s názorem, že recept nemusí být kompletní nebo bezchybný, že si mám vyhledat doplňující informace v diskusních příspěvcích. A vadí mi to zvláště v případech, kdy v diskusi je plno příspěvků "planých" (jako např. "to musí být mňamka" nebo "to foto se Ti povedlo" apod.).

<3<3

Dnes jsem pekla, rovnou 3 plechy a jsou skvělé, trocu jsem se bála že to jako amatér zvrtám ale jsou výtečné :-*:yes:

fb.lib: až teď jsem si všimla....my si tu na Topkách všichni tykáme. My dva si máme vykat:-?

fb.lib::-DFrantišku, abych pravdu řekla, nerozumím....pochválila jsem nádherné rohlíky, líbí se mi vykukující MAKOVÁ náplň (pro mne osobně je právě maková náplň ta "nej"):-K Nevím, co bych měla radit, postup se mi zdá úplný. A kdo chce, přečte si tvou dobrou a správnou radu (tvarohová, jablečnou a povidlová náplň), i vylepšení receptu v komentářích.
Co se týče tvého jmenovaného receptu na dalamánky originál, já osobně bych na vznesený přímý dotaz odpověděla. Odpovídám i na opakující se otázky a neobtěžuje mě to;-) Vím, že ne každý čte všechny komentáře, obzvlášť, když je jich hodně.

K tebou popisovaným "palečkům" - doporučuji ti ještě jednou a důkladněji podívat se do komentářů, kdo tu jen zvedá palečky:-D - já to rozhodně nejsem.

cathleen:Paní cathleen úplně přesně jsem čekal takovou to reakci, no chlap že jo.Víte já vás uznávám jako velmi dobrou pekařku doslova profesionálku v tomto oboru,jste jedna z mála která si přečte recept v tu chvíli ví jak to vypadá i jak to chutná.Čekal bych že poradíte ale bohužel.
V receptu je napsáno výborné s tvarohovou a jablečnou náplní.Dobře víte že je to tekutá náplň a vůbec nezáleží jestli se toto pečivo vypéká nebo né jak uvádíte.Prostě při tomto postupu v troubě při prudkém kynutí při pečení 50% náplně jde ven, moc dobře to víte tak co je na tom excelentního. A to vůbec kdybych chtěl něco nej,třeba s nutelou nebo tvaroh se zašlehaným karamelovým pudinkem a nebo i obyčejnou variantu tvaroh s rybízem vidím jako fiasko.Vůbec jsem nekritizoval rohlíčky a jejich vzhled ale chtěl jsem doplnit postup přípravy.Víte ono je hezký házet bodíky zvedlé palečky a jsou lidé které nic jiného nedělají,sice to pozvedne sebevědomí ale pro recept a diskuzi k němu to nemá žádný vliv.
Asi je lepší zařadit se do davu a zvedat palečky je to český. Majitel receptu by měl být rád že někdo čte jeho recepty zajímá se o něj a že někdo ho chce vylepšit.
A co se týče mého receptu nevím co bych víc měl napsat,vše je i v diskuzi.

Těsto uděláno v pekárně :-8 ,upečeno a skoro vše sežráno:-8..dávám dalí bodík!!:yes:

fb.lib:
dělala jsem v pekárně.Určitě je lepší dát napln a pak rozřezat.Ono to je tak schválně, je to rychlé. A nevím co je postup nic moc, když ani neodpovídate na dotazy k vašim receptům :-//

magdalenka:
měla jsem 2 placky tedy 16 rohlíků:-*

Tématické fráze:
makové rohlíčky kynute, makové rohlíky, kynuté makové rohlíčky, makova napln do rohlicku, makové rohlíčky z listového těsta, makove kynute rohlicky, makové rohlíčky z kynutého těsta, výborná maková nápln, makové rohlíčky bez kynutí, makový rohlíček, rohlíčky s makovou náplní, recept na makove rohlíky, kynute makove rohliky, makové rohlíky recept, makové domácí rohlíky, výborné makové rohlíčky, makový rohlíky, makové recepty, makové rohliky s pudinkem, kynute rohliky makove

Suroviny:
droždí, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, olej, mléko, žloutek, kůra citronová, sůl, náplň maková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu