Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minidort ze 2 vajíček

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 6. 2012 21:57

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 155 kJ / 2 188 kcal
Bílkoviny31,40 g
Tuky141,98 g
Vláknina2,64 g
Cholesterol 797 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy194,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dnes večer mi naše prtě sdělilo, že zítra ráno na devátou potřebuje dárek pro kamarádku k narozkám...tak jsem na to vlítla v 18hod a v půl deváté už bylo hotovo, uklizeno a dortík v lednici. Prostě expresní dortování. Tak snad udělá zítra radost ;-)

Dortík je opravdu pidi a má asi jen něco přes půl kila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 7. 2018 06:20

Ivanaydeavean: 125 g.;-)

Ivanaydeavean Ivanaydeavean

30. 6. 2018 23:35

Omlouvam se za dotaz,ale pulka kostky masla je kolik gramu? Dekuji...

srettka

13. 7. 2014 15:47

petra:mno...:-)tak tedy..pokud nebudeš péci poprvé, tak jistě budeš vědět, že ani 5, ani 10 minut na nějakou viditelnou reakci v těstě stačit nebude. Já jsem navyklá si nastavit 20 minut na první kontrolu pečení. Pak případně velmi opatrně formu otočím a dle velikosti korpusu přidám ještě 10-15 min. Při téhle velikosti by těch 20-30 min mělo stačit. Ale je to opravdu podle tipu trouby. Někomu peče více, někomu méně.

petra

13. 7. 2014 13:37

takze si sednout u trouby a kontrolovat stale jestli nahodou se to neodtahuje abych vedela ze uz to bude? aspon priste napsat cas cca + - :-S

srettka

26. 4. 2014 09:45

pajka:ale mě vyšel taky asi 10cm. Když se následně promaže krémem a třeba proloží ovocem, je daleko vyšší. Na výše psaný rendlík o průměru 15cm nemůžete chtít výšku 20cm. Vždyť by to po naplnění a dozdobení působilo jako komínek, či soudek. Tohle je opravdu maličký dortík:-)
V jakém průměru jsi ho pekla?

pajka

24. 4. 2014 21:49

Dobrý den,

recept se mi líbil pro svoji jednoduchost. Musím však říct, že paní je zřejmě kouzelnice, protože mě ze 2 vajec vznikl korpus-dortík cca 10cm vysoký a podruhé, kdy jsem přidala o 1 vejce navíc mám sice daleko kompaktnější dortík, ale cca 15cm :( tudíž jen se třesu jak to teď potáhnu. Škoda, nevím, kde je chyba.:-S:-?

Lucie

5. 9. 2013 15:27

srettka: Dobře, děkuji

srettka

5. 9. 2013 14:03

Lucie:Lucie:luci, na jedno vejce je 40g cukru,40g polohrube mouky,1pol.lzice oleje. Podle toho si muzes dat vajec, kolik potrebujes a zbytek ingredienci dopocitat. At se dari:-)
p.s.ikdyz ja davam cukru vzdy min. Zakladni recept je od jedne dortarky, takze v poho;-)

Lucie

4. 9. 2013 15:47

Když bych zdvojnásobila množství surovin a upekla větší nebude to nějak vadit ne? Nezkoušel někdo? :)

Katka

27. 11. 2012 17:46

Dobře děkuju moc, zkusím to někde sehnat. :-K

srettka

27. 11. 2012 17:17

Katka:nejlip je predbarvit trochou cervene barvy od kovandu, rozpustene v kapce vody a pak teprve dat gelovku. Ikdyz. . mezi nami, me zarval skoro cely kelimek, ale ja to mela na klasicky stredni a tenhle maly dort. Ale to jsem jeste o predbarveni kovandama nevedela;-)

Katka

27. 11. 2012 16:09

Moc krásný dortík. Prosím o radu: Tu červenou potahovku jste barvila sama, nebo je už tak koupená? Nedaří se mi docílit klasické červené barvy. Mám gelovky od Wilton- červenou christmas red, všechny jsou ok, ale ta červená- hrůza, je to spíš svítivě oranžová, ať tam dám kolik chci, nikdy z toho není červená a to barvím jen trochu potahovky např. na květy. Díky za radu

isindy isindy

20. 6. 2012 07:28

ups, paráda :-O:yes: asi bych zase měla začít sledovat, co se tu děje ;-) srett, jsi čím dál lepší :yes:

katka

16. 6. 2012 06:15

je možné, že jsem dávala víc mléka :-D, zatuhnout dávám před potažením, kluci budou mít za dva týdny svátek, tak udělám krém s menším podílem mléka. děkuji :-K:-K

srettka

14. 6. 2012 19:39

:katka:a kolik davas mleka na jeden pudink? Ja davam 1/4l na jeden sacek pudinku. Krem je pevny a stabilni a potahovku nerozpousti. Hotovy dort urcite do lednice, chladem se zafixuje krem i potahovka. A davas zatuhnout po nakremovani? Myslim pred potazenim?
Krem s moucnou kasi mi taky nechutna, ma to pachut nastavovaneho kremu z cukrarny, to ja nerada;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mini dort minidort krém z vajíček minidort recept mini dort recept dort s lahví alkoholu jak udělat mašli ze stuhy dort vajíčko dort s kinder vajíčky dort ze 2 vajec mini dorty recepty mini dorty recepty korpus na mini dort cim nastavit potahovou hmotu dort s puntíky dort pro dva minidortík recept na minidort korpus bez vajiček čím kreslit na dort

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, kypřící prášek, sůl, ananasové aroma, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, máslo, marmeláda, hmota potahovací

TopRecepty.cz

Minidort ze 2 vajíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7pw