Minidortík

LIDKA Kuchařka: LIDKA

Dorty 14 názorů

Suroviny

Korpus:
4 vejce (zvlášť bílky a žloutky)
15 dkg krupice cukr
(bílků vyšlehat a pak přidávat potom postupně žloutky)
pak ručně vmíchat 21 dkg polohubé mouky(15 dkg mouky+6 dkg ml.ořechů)
4 lžíc horké vody
Krém:
3/4l mléka
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
1,5 másla
cukr dle chuti
(Do mléka dáme pudinky,van.cukry a cukr a uvaříme hustý pudink,vyšleháme máslo a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme)
nakonec dáme rum
Marcipán:
20 dkg mletý cukr
10 dkg sušené plnotučné mléko
vodu (ale opatrně aby byl tvárný skoro jak plastelina)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme plát korpusu a po vychladnutí rozkrojíme 2x na čtverec 17x17 a 3. čtverec složíme z těch odkrojků co zůstanou, 2x pomažem krémem, po ztuhnutí ořežeme, ať je to rovné a potáhnem marcipánem.

Poznámka

Korpus na kulatý je stejný,akorát je polévaný čokoládovou polevou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Minidortík

TIP dne na email

Tématické fráze: minidortíky s marcipánem dort batul recept forma na minidortíky dort batul formy na minidortíky recept na dort batul batul recept dorty batulky formy na minidorty dort batul recepty recept dort batul recept na batul malý marcipánové minidortíky batulky recept forma na batul malý dort batul recept co je dort batul minidortíčky s marcipánem mini dortík dortová forma čtverec