Minidortík

LIDKA Kuchařka: LIDKA

Dorty 14 názorů

Suroviny

Korpus:
4 vejce (zvlášť bílky a žloutky)
15 dkg krupice cukr
(bílků vyšlehat a pak přidávat potom postupně žloutky)
pak ručně vmíchat 21 dkg polohubé mouky(15 dkg mouky+6 dkg ml.ořechů)
4 lžíc horké vody
Krém:
3/4l mléka
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
1,5 másla
cukr dle chuti
(Do mléka dáme pudinky,van.cukry a cukr a uvaříme hustý pudink,vyšleháme máslo a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme)
nakonec dáme rum
Marcipán:
20 dkg mletý cukr
10 dkg sušené plnotučné mléko
vodu (ale opatrně aby byl tvárný skoro jak plastelina)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme plát korpusu a po vychladnutí rozkrojíme 2x na čtverec 17x17 a 3. čtverec složíme z těch odkrojků co zůstanou, 2x pomažem krémem, po ztuhnutí ořežeme, ať je to rovné a potáhnem marcipánem.

Poznámka

Korpus na kulatý je stejný,akorát je polévaný čokoládovou polevou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Minidortík

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: minidortíky s marcipánem dort batul recept forma na minidortíky formy na minidortíky dorty batulky formy na minidorty batul recept dort batul recept na dort batul marcipánové minidortíky forma na batul malý dort batul recept co je dort batul minidortíčky s marcipánem mini dortík recept dort batul dortová forma čtverec forma na dort čtverec dort batul recepty domácí minidortíčky

Zapomněl/a jsem heslo