Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré

PatrikChefLizoTomis Kuchař: PatrikChefLizo…

Doba přípravy: cca 40minut Hovězí maso 3 názory

Suroviny

hovězí filet
mražený hrášek
mražený květák
sůl
pepř
olej
voda
muškátový květ
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí očistíme, na pánvi rozehřejeme tuk. Zlehka osmažíme z obou stran Do trouby nahřáté do předu dáme maso. Peču to na méně stupňů (150°C) a cca 10 minut.

  2. Mezi tím si do dvou hrnců dám vodu, osolím a nechám uvařit.

  3. Přidám hrášek a květák. Vidličkou zkouším, jak je květák uvařený. Hrášek stačí jen pár minut, květák delší dobu. Po uvaření scedím zeleninu a nechám odkapat, ale tak ať je ještě teplá.

  4. V mixeru zvlášť zeleninu umixujeme, začnete květákem a pak hráškem, ať nemáte v květáku zelené pyré.

  5. Dochutím to solí a muškátovým květem. Maso už je určitě upečené, vyjmeme z trouby a servírujeme.

  6. Noky z hrášku, rozprostřít květákové pyré a masíčko na talíři osolíme a opepříme ( kvalitní sůl, a pepř 4barev - nejlépe z mlýnku ) omáčku bych volil silnou, nejlepší jestli máte domácí glazé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré

Tématické fráze: pyré z květáku kureci steak s hraskovym pyre jak uvařit zelený hrášek pyre květák pyré recept zelený květák pyré recept na filet steak jak dlouho vařit mražený květák hovězí steak filet hoveziho filet puree z květáku vepřové maso s hráškovým pyré pepř 4barev kvetakove pyre recept