Rybí salát z pangase II.

Suroviny

300 ml vody
2 ks velkých filet z Pangasia bez kůže
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
1 mrkev
1 široký plátek celeru (2 cm)
3 pl octa
1 malá cibule
1 malé jablko
2 malé sladkokyselé okurky
2 pl sterilovaného hrášku (lze vynechat)
4 pl Majolky®
2 pl bílého jogurtu
1 kl kremžské hořčice
dle chuti sůl
mletý pepř
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do vařící vody dáme bobkový list, kuličky koření, očištěnou mrkev s celerem a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté zeleninu vybereme, dáme stranou, do vývaru přidáme ocet, filety a vaříme dalších 5 minut.

  2. Vše necháme vychladnout a rybku můžeme ve vývaru nějakou tu hodinku nechat ležet.

  3. Filety z nálevu vytáhneme, osušíme a nakrájíme do mísy na menší kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli, na drobnější kostičky nakrájíme také oloupané a jadřince zbavené jablko, okurky a uvařenou zeleninu.

  4. Přidáme hrášek, majolku, jogurt, hořčici, dle potřeby dochutíme, promícháme a dáme na chvíli do lednice uležet. Podáváme s čerstvým pečivem.

  5. Vývar vylijeme, pl=polévková lžícekl=kávová lžička

Poznámka od kuchařky

Tento rybí salát připravuji i ze štikozubce, nebo z rybího filé v kostce. Když je chuť a není žádná rybka po ruce, tak je dobrý i z drůbežího masa, které vařím cca 20minut.

Z rybích salátů zde na Topreceptech uvedených mi přišel nejvíce podobný od Jikotky,který přidávám:-)

Komentáře k receptu Rybí salát z pangase II.

Tématické fráze: rybi salat rybí salát recept recept na rybí salát rybí salát z pangase rybí salat z filety salát z pangase rybí salát mletý rybí salát recepty recepty rybi salat rybí saláty rybí salát z pangase 2 rybi rezy z pangase rybí salát s pangase rybi salát z pangasia rybí saláty recepty pangasius recepty rybí filet na kyselo rybí recepty rybí salát cejn recepty z cejna