

Hrašenky
Suroviny 3 porce
- Suroviny:
- 180 g Hrašky na obalování
- 200 ml vody nebo piva
- 100 g Mrkve nadrobno nakrájet
- 50 g cibule nadrobno nakrájet
- 50 g brokolice nadrobno nakrájet
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Veškeré suroviny smícháme dohromady na hustější těstíčko.
Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme zvolna dozlatova.
Po usmažení necháme hrašenky odkapat na sítku a přebytečný tuk vysušíme na ubrousku.
Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.
Poznámka od kuchařky
Tyto zeleninové kousky můžete podávat jenom tak, nebo s dressingem, olivami nebo nějakou jinou dobrotou .)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrašenky
-
vseumel: proto je v receptu ještě Hraška, která má konzistenci mouky ;) nahrazuje zde jak vejce, tak i klasickou mouku ;)
-
Dnes jsem vyzkoušela..je to výborné
-
1974andrea:Také mě tato dobrota v Kroměříži zaujala,moc chutnala,takže jsem se ulakotila a hned si 3 kilečka Hrašky koupila
Přece nebudu troškařit
Zaokrouhluji na desitečku -
1974andrea:Mockrát Vám děkuji za reakci na poznámku od autora vseumel!
Je to přesně tak, jak píšete. Hraška v tomto receptu opravdu nahrazuje vejce, mouku popřípadě i strouhanku. Hraška se dá jinak používat třeba i místo jíšky a dají se z ní udělat opravdu excelentní pomazánky
-
1974andrea: Souhlasím a mám také vyzkoušené. Dávala jsem mrkev a celer
-
vseumel:Hraška nahrazuje vejce a mouku nebo strouhanku, takže ze vzniklé hmoty určitě smažit lze, mám vyzkoušeno
-
TAK JE VELMI DOBRY I KVETAK S HRASKOU.
-
Moc tomu receptu po pravdě nerozumím. Hrášku neznám. Když smícháme přece nakrájenou zeleninu s vodou, tak nám nevznikne žádná hmota, ale cosi tekutého. Jinak fotka vypadá hezky.
-
-
Já jsem to chutnala v Litoměřicích na Zahradě Čech a je to opravdu výborná chuťovka
-
Je to opravdu recept na ty kousky, které se dají ochutnat na výstavách ve stánku Cerie
Hrašenky jsou ideální místo jednohubek. Zkuste si je udělat třeba na silvestra. Jsou totiž rychle udělané a opravdu potěší -
1974andrea: a já u stánku na Farmářském trhu, taky mně to moc chutnalo, měli tam červené zelí
-
Tohle jsme jedli v Kroměříži ve stánku, kde propagovali Hrašku, bylo to dobré