Hrašenky

j.skvarilova Kuchařka: j.skvarilova

Doba přípravy: 20 3 porce Dietní recepty , Bezlepkové 13 názorů

Suroviny

Suroviny:
180 g Hrašky na obalování
200 ml vody nebo piva
100 g Mrkve nadrobno nakrájet
50 g cibule nadrobno nakrájet
50 g brokolice nadrobno nakrájet
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré suroviny smícháme dohromady na hustější těstíčko.

  2. Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme zvolna dozlatova.

  3. Po usmažení necháme hrašenky odkapat na sítku a přebytečný tuk vysušíme na ubrousku.

    Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.

Poznámka

Tyto zeleninové kousky můžete podávat jenom tak, nebo s dressingem, olivami nebo nějakou jinou dobrotou .)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrašenky

  • j.skvarilova j.skvarilova(autorka receptu)

    vseumel: proto je v receptu ještě Hraška, která má konzistenci mouky ;) nahrazuje zde jak vejce, tak i klasickou mouku ;)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    Dnes jsem vyzkoušela..je to výborné:-*:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    1974andrea:Také mě tato dobrota v Kroměříži zaujala,moc chutnala,takže jsem se ulakotila a hned si 3 kilečka Hrašky koupila;-)Přece nebudu troškařit:-*:-D
    Zaokrouhluji na desitečku:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • j.skvarilova j.skvarilova(autorka receptu)

    1974andrea:Mockrát Vám děkuji za reakci na poznámku od autora vseumel!:-) Je to přesně tak, jak píšete. Hraška v tomto receptu opravdu nahrazuje vejce, mouku popřípadě i strouhanku. Hraška se dá jinak používat třeba i místo jíšky a dají se z ní udělat opravdu excelentní pomazánky ;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    1974andrea: Souhlasím a mám také vyzkoušené. Dávala jsem mrkev a celer:-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    vseumel:Hraška nahrazuje vejce a mouku nebo strouhanku, takže ze vzniklé hmoty určitě smažit lze, mám vyzkoušeno;-)

    Odpovědět

  • enynka enynka(neregistrovaná)

    TAK JE VELMI DOBRY I KVETAK S HRASKOU.

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Moc tomu receptu po pravdě nerozumím. Hrášku neznám. Když smícháme přece nakrájenou zeleninu s vodou, tak nám nevznikne žádná hmota, ale cosi tekutého. Jinak fotka vypadá hezky.:-p

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • suslajda suslajda

    Já jsem to chutnala v Litoměřicích na Zahradě Čech a je to opravdu výborná chuťovka:yes::yes:

    Odpovědět

  • j.skvarilova j.skvarilova(autorka receptu)

    Je to opravdu recept na ty kousky, které se dají ochutnat na výstavách ve stánku Cerie :-)
    Hrašenky jsou ideální místo jednohubek. Zkuste si je udělat třeba na silvestra. Jsou totiž rychle udělané a opravdu potěší ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    1974andrea: a já u stánku na Farmářském trhu, taky mně to moc chutnalo, měli tam červené zelí:-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tohle jsme jedli v Kroměříži ve stánku, kde propagovali Hrašku, bylo to dobré;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cerie cerie recepty hraška recepty hraška recepty jak udelat stanku smažený celer hraška slané pečivo na výstavní stánek anything exelentní těstičko na obalování pomazánky z hrašenky

Zapomněl/a jsem heslo