Roastbeef
Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 210 kJ / 1 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,90 g |
Tuky | 67,70 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 730 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 4,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Musím se přiznat, že tento rostbíf (psáno česky :)) ) byl můj první podobný pokus v životě, vzala jsem si na pomoc recept z Apetitu a rady p. Václava Friče, kuchaře, který v Apetitu uvádí seriál o mase.
Roastbeef jsem podávala teplý, s http://www.toprecepty.cz/recept/27786-omacka-ke-gr... a protože součástí večeře byla i velká studená mísa i s http://www.toprecepty.cz/recept/14694-podmaslove-b...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2023 17:17
Povedl se,byl vynikající 👍
1. 5. 2021 20:03
I když nikdo neodpověděl na předchozí dotaz, tak se roastbeff povedl. Nakládala jsem dva dny před pečením do portského vína (40 let staré) , hrubozrnné hořčice, oleje, pepře a soli.
Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.
Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.
Recept doporučuji.
Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.
Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.
Recept doporučuji.
30. 4. 2021 11:39
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda maso v troubě pečete přiklopené či odkryté. Asi hloupý dotaz, ale nepochopila jsem to z receptu. Děkuji
20. 12. 2020 17:33
Ondra632: Jestli byla s majonézou, tak zkuste tuto : https://www.toprecepty.cz/recept/13336-sendvic-s-k...
20. 12. 2020 17:03
Dobrý den, loni jsem dělal a byl vynikající. Jen jsem si nezapamatoval recept na studenou kari omáčku jako přílohu a odkaz již nefunguje. Nešel by, prosím, znovu vložit. Předem moc děkuji
2. 7. 2020 12:21
Marie Svarcova: zcela neomylně jsi vytáhla podle mne nejlepší recept který na TOPkách je.....a pobavil mne komentář Maris v diskuzi, že kolikrát skončila na roštěnkách s rýží to znám z pokusů o minutkovou přípravu roštěnek...jít do toho bez teploměru je
1. 7. 2020 23:26
10. 9. 2013 14:28
p.ivo: díky, to mně těší a dostala jsem chuť na takový pěkný sendvič s roastbeefem no jo, ale v práci jaksi nemamo
10. 9. 2013 14:11
Ahoj,
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté Všech 7 strávníků si tu dobrotu nadšeně pochvalovalo
Děkuji za super recept.
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté Všech 7 strávníků si tu dobrotu nadšeně pochvalovalo
Děkuji za super recept.
18. 8. 2012 06:22
kotato: neberu to jako kritiku, ale jako vldstní názor a vlastní zkušenost Já jsem se zase řídila radou a zkušenostmi profesionála a vyšlo to
17. 8. 2012 21:57
Nechci byt kriticka..,ale my jsme doma delali roastbeef 6 hodin pri osmdesati stupnich a byl to fantasticky zazitek pri kolaudaci naseho bytu..
14. 8. 2012 15:48
je to dobrota dělám ho často dají se i jiné hořčice než hrubozrnná doporučuji nebojte se toho je to jednoduší než to vypadá k tomu salát z rukoly čínského zelí pomeranče mochyně přelitý zálivkou z balzamikového octa medu a šťávy z pomeranče olivového oleje no mňam
11. 8. 2012 21:12
Máca:Ahoj pekla jsem v troubě vyhřáté na 120°C a maso by mělo dosáhnout vnitří teplotu 42°C, ale teploměr na maso nemám, tak jenom odhadem odpočívalo už venku z trouby, ale aby moc nevychladlo, přikryté silnějším grilovacím alobalem s malým větracím okénkemaby zbytečně nevlhlo
Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel
Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel
11. 8. 2012 17:29
Senky tak to je náhera
to by měl můj syn radost.
Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
Jinak dávám+5 bodíků
to by měl můj syn radost.
Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
Jinak dávám+5 bodíků
10. 8. 2012 22:05
Mám jiný recept na roastbeef ,a dělala jsem minulý týden.Masíčko mám v pácu tři až čtyři dny,takže jenom zírám,že za jedn den a je to !
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 4 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Klobásy
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 6 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 6 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 7 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 7 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 7 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 9 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 9 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 10 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 10 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak získat víno k vaření bez otevření lahve a rovnou s bylinkami? Máme pro vás jednoduchý trik
Letem jídelním světem: Slavný louisianský sendvič s rajčaty, majonézou a rostbífem je skvělou rychlou večeří pro každého
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
Další recepty
Tématické fráze: rosbeef rosbeef jak na nej rosbeef recept anglický roastbeef pohlreich anglický roastbeef anglický roastbeef recept rostbif podle pohlreicha roastbeef podle pohlreicha recept na anglický rostbíf roastbeef pohlreich rostbeef podle pohlreicha hovezi roastbeef rosbief roustbeef roastbeef recept pohlreich anglický rosbeef rozbeaf rozbeef anglický rostbíf podle pohlreicha rostbif
Suroviny: roštěnec nízký, víno portské, olej olivový, tymián čerstvý, hořčice hrubozrnná, sůl mořská, pepř mletý
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
63 názorů