Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso patří mezi velmi oblíbené a často se objevuje na talířích, především při slavnostních událostech. V jídelníčku by však mělo být zařazeno pravidelně, kvůli vysokému obsahu prospěšných látek pro naše tělo.

Z hovězího masa uvaříme mnoho výtečných pokrmů. Doplňuje i tradiční omáčky, jako jsou svíčková na smetaně, rajská či koprovka. Z vyzrálých kusů hovězího masa získáváme ty nejlepší steaky, můžeme ho také namlít nebo ze syrového masa připravit tatarák.

Hovězí polévky

Jestli existuje nejznámější polévka, tak je to rozhodně hovězí vývar s knedlíčky. Čistý vývar využíváme také k vaření jiných polévek, omáček či k podlévání pečeného masa. Zbylý vývar uskladňujeme do mrazáku k dalšímu použití.

Tradiční pokrmy s hovězím masem

Hovězí maso patří nepochybně k tradičním receptům na omáčky. Hovězí kližku vybíráme k vaření lahodného guláše, který vyžaduje více času, aby získal plnou chuť. Opomenout bychom neměli ani španělské ptáčky plněné uzeninou a vajíčkem, které od dětství miluje snad každý.

Dušené pokrmy s hovězím masem

Hovězí maso upravujeme převážně dušením či pečením v troubě, získáme tak dokonale křehkou pečínku. Dušením připravujeme nejznámější hovězí líčka na zelenině, hovězí po burgundsku, ale také roštěnou či nudličky stroganov.

Oblíbené pokrmy z hovězího masa

Z hovězího masa si vychutnáváme především vyzrálé kusy, které jsou nejlepší na steaky. Velmi oblíbené jsou také burgery plněné ochuceným trhaným či mletým masem. Vyzkoušejte i kořeněný šťavnatý roastbeef, který je na řezu jemně narůžovělý.

Další inspirací na klasický pokrm s hovězím masem je znojemská pečeně s nakládanou okurkou. Vyzkoušejte si ji připravit podle názorného videoreceptu, se kterým tento oběd zvládnou i začátečníci. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky