Cuketo-krůtí nudličky s ančovičkovou omáčkou

Kanyla Kuchařka:

Drůbeží maso 9 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

krůtí prsa (dle počtu strávníků)
cuketa (přibližně 2x tolik gramů co masa)
chilli
sůl
olivový olej
Omáčka (množství pro 4 osoby):
150 ml smetany
25 g ančoviček (v krajním případě sardelové pasty)
2 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
2 lžíce kaparů
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na nudličky ( osolit, posypat chilli ), cuketu na půlkolečka nebo hranolky. Maso zprudka opéct na olivovém oleji do bíla, přidat cuketu a ještě trochu oleje a zapéct na 220 °C ( gril ) 20 minut.

  2. Omáčka: Tyčovým mixérem rozmixovat vše kromě kaparů, ohřát a kapary nakonec vmíchat. Omáčka se nalije na maso a cukety až na talíři. Já jsem podávala s kaší z fazolí "černé oko" - chutnají totiž úplně jako brambory! ( kaše: ovařené fazole + trochu mléka + trochu másla + sůl, pepř - rozmačkat ).

Poznámka

Recept je od Lenky Požárové z edice "Což takhle dát si..." - díl Cukety a je výýýýbornýýýý (a dietní ;-)

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketo-krůtí nudličky s ančovičkovou omáčkou

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo