Kapustové balenky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Mleté maso 4 názory

56

Suroviny

600 g kapusty
100 g vařené rýže
60 g slaniny
150 g mletého vepřového masa
20 g hladké mouky
80 g másla
250 ml sladké smetany
1 stroužek česneku
1 žloutek
špetka pepře
sůl
tuk na vymazání
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a vodu necháme odkapat. Vychladlou rozebereme na listy a paličkou na maso naklepeme žebra listů, aby se daly lépe stočit.

  2. Mleté maso smícháme s vařenou rýží, cibulí osmahnutou na slanině, utřeným česnekem a žloutkem. Směs dochutíme solí a pepřem. Na každý list dáme lžíci masové směsi, list sbalíme a ovážeme nití, aby nám při pečení směs nevytékala.

  3. Balenky naskládáme do vymaštěné zapékací misky, dle potřeby podlijeme trochou vody a dusíme 10 minut.

  4. Smetanu rozmícháme s moukou a šťávou z dušení. Balenky smetanou polijeme a zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Jako příloha se osvědčily vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapustové balenky

  • Shiri Shiri(neregistrovaný)

    pozerám že tá kapusta je nejaká kučeravá, a to česká kapusta je slovenský kel......na lahodnosti a jazykovej odchylke ale nič na veci nemení, že sú úžasné

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Přidávám fotky kapust. plněného listu a posílám boďku č.3:-).Do mletého masa též nedávám rýži,ale nasekanou kapustu a zalévám půl na půl smetanou sladkou a zakysankou:-p.Jídlo je u nás tradiční a je moc mňam:yes:.

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Boubelinda
    Taky výborný nápad :yes: +

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Balenky jsou výborné. Místo rýže jsem dala zbytek kapusty.:-*;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo