Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mánkovy nakládané rybí karbanátky

Smažené karbanátky z ryby a bůčku naložené v kyselém nálevu získají po odležení výraznou, nezaměnitelnou chuť. Nálev můžeme použít stejný jako na okurky, nebo vyzkoušet nálev z kořenové zeleniny, octa, vína a citronu.

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 70 min

130 min (60 min příprava + 70 min tepelná úprava)

20. 7. 2010 07:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie22 042 kJ / 5 268 kcal
Bílkoviny349,38 g
Tuky423,97 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 1,50 g
Sůl3,05 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept je na Mánkově rybím restaurantu. Podobný recept, s jiným poměrem rybího masa a bůčku, zařadil Mánek do Sladkovodní kuchařky pod názvem Věřiny rybí karbanátky. Předpis je podle Mánka, na fotkách jsou karbanátky z 5 kg masa.

Od Ivany Ch. jsem dostal recept na její nálev. Vyzkoušeli jsme jej a nyní dáváme část karbanátků do okurkového nálevu a prokládáme cibulí a část do nálevu podle receptu Ivany Ch.

Nálev podle Ivany Ch.: 120 g mrkve, 120 g celeru a 80 g petržele nakrájené nadrobno, 15 zrnek nového koření, 15 zrnek pepře, 2 větší bobkové listy, 2 lžíce soli, 25 kostek cukru. Povaříme ve 2 litrech vody minimálně 10 minut. Pak přidáme 3/4 l octa, 1/4 l bílého vína a 1 citron, oloupaný, nakrájený a jader zbavený. Úplně nakonec dáme 180 g nakrájené cibule a necháme jen krátce spařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Skura

27. 8. 2021 22:45

Jsem rybář a tak občas zkouším různé věci a vyzkoušel jsem Rybí karbanátky uvařit 15 minut v rybím vývaru a pak až naložil.osobně jsou mnohem chutnější, než usmažené.
Ale kdo to nezkusil, nemůže hodnotit <3<3
Tak to zkuste a dejte vědět.

Jo a ten vývar na konci, nemá chybu !!!!

kutil25

22. 7. 2020 19:40

výborný recept dělám to z kapra a bučku. doporučuji.<3

Nikola

1. 12. 2017 08:44

Tohle děláme u nás v rodině již řadu let. Ale jen a pouze z ryb. Jako dítě jsem to milovala a miluji dodnes.

Ivana Ch

19. 5. 2011 06:59

K mému nálevu musím napsat že je to sice můj nálev, ale hodně upravený podle Viléma Vrabce. Já ho takhle dělám už skoro 30 let. Náš kamarád byl vášnivý rybář, ale ryby nejedl, tak je nosil k nám. Potom co už není mezi námi je dělám ze sleďů.

Jiri V. Jiri V.

26. 7. 2010 07:39

Jano,nálev dělat podle chuti.Dáváme jak jsme zvyklí,ale maso hodně nálevu vtáhne a po zavaření změní i chuť nálevu.Nic nebrání udělat kyselejší nálev.
A poděkování patří Mánkovi,je to jeho recept.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 7. 2010 21:51

kudlova3 bůček určitě ano!! Jirka je zavařil a můžu říct, že to nemá chybu. Zásluhou bůčku jsou v takovém rosolu, no, bomba:-p:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 7. 2010 21:50

Jirko, jsou skvělééé!! Pavla (dcera)moc chválila, jen snad bych dala příště více octa;-)

yanull yanull

24. 7. 2010 07:14

Ryby mám ráda, ale toto jsem ještě nikdy nejedla, ovšem nemám sebemenší pochybnost, že by to nebyla lahůdka, proto posílám bodíka. :-p:yes:

rebeka rebeka

23. 7. 2010 19:09

Květuš,ne:-?já běžně:-Dco tam dáváš:-?;-)

kudlova3 kudlova3

20. 7. 2010 19:15

:-O tak bůček jsem do karbanátku nedávala, tohle ukládám a a určitě udělám. Dávám + 10:yes::-K

Věrka.

20. 7. 2010 15:48

To je asi moc dobrý.

Jiri V. Jiri V.

20. 7. 2010 13:29

Ivana Ch.- nestávkovat,dělat po setmění,jak jsme dělali karbanátky u nás doma.To je již chladněji:-))Ochutnávat hotové a chladit se vychlazeným vínkem.
Skončili jsme sice až v 11 v noci, ale výsledek stojí za to.
Jano, jedna sklenice je tvoje k životnímu jubielu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 7. 2010 13:04

Jirko, bomba!:yes:

Ivana Ch

20. 7. 2010 13:02

Taťulda si přečetl recept a zítra prý se do toho pustíme,jestli by ale mělo být horko tak budu stávkovat.

Jiri V. Jiri V.

20. 7. 2010 11:18

Protože karbanátky rychle ,,mizí", děláme jich raději ,,trošku více".;-)Na srazu spolužáků taky rychle ,,zmizely".:-p Mánek recept vypiloval, nakládané karbanátky děláme jen podle tohoto receptu. Kdo má rád ostřejší, může přidat feferonku.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybí karbanátky z kapra v nálevu rybi karbanatky nakladane rybi karbenatky rybí karbanátky v nálevu mankuv rybi restaurant ryby karbanátky karbanátky z ryb rybí karbenátky karbanátky z jiker rybí karbanátky recept karbanátky z ryby mankovy rybi karbenatky karbanátky z rybího masa rybí karbanátky s bůčkem věřiny rybí karbanátky nakládaný karbanátek rybi karbenatky nakladane nákládané karbenátky nakladane ryby karbenatky karbenátky z jiker

Suroviny: karas, bůček, vejce, strouhanka, cibule, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, nálev ze sladkokyselých okurek, cibule

TopRecepty.cz

Mánkovy nakládané rybí karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x2rP