Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám

Suroviny

125 ml podmáslí
250 g hladké mouky
125 g sádla
1/4 prášku do pečiva
sůl
sádlo na potírání
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny, zapneme program DORT a necháme vymíchat těsto.

  2. Hotové těsto přendáme na vál a rozválíme na 1/2 cm. Potřeme sádlem, 3x přeložíme přes sebe a vyválíme placku silnou 2 cm. Přendáme na plech s pečícím papírem, posolíme a pokmínujeme.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb Opomíjená jídla a zvyky

Komentáře k receptu Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám

  • spagetka spagetka

    magdalenka: receptík miluju, i ty ho znáš určo :-D:-D, důležitý je opéci zprudka do červena :yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Prosím, prepáč, že ťa naháňam.:-K Myslela som, že ma nevidíš.

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autor receptu)

    magdalenka:prepáč, ale píšem pomaly:-8

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autor receptu)

    Do těsta přijde 125g sádla. Sádlo na potírání je uvedeno jako předposlední položka. Tohoto potíracího sádla je už minimum, tak jsem ho nevážila.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Zdenka1:neodpovieš na dotaz? nižšie som sa pýtala...

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autor receptu)

    marcik:děkuji za krásnou fotku a jsem ráda, že jste si doma na krajanci pochutnali.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris:to sa mi zdá veľa, múky je len 250 g, sádla 125 g. A ešte ďalšie na potieranie? Pripadá mi skôr, že celkovo 125g. Uvidím, budem tu číhať.;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka: já tomu rozumím tak, že 125 g sádla do těsta + další na potírání:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka:jak já poznám receptík, tak by sádlo mělo být jen na potírání, uvidíme, co řekne autorka

    Odpovědět

  • marcik marcik

    Magadalenka, já jsem dala rozpuštěné do těsta a zvlášť jsem měla na potíraní při válení.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Prosím, to sádlo je len na potieranie cesta, alebo aj do cesta? Z receptu mi to nie je jasné. Dík.

    Odpovědět

  • marcik marcik

    Díky Rebece jsem narazila na tento recept a přidávám se i já ke chvále :-K Měli jsme to s hovězím po burgundsku a příště se chystám na buřtguláš jako Rebeka. Je to rychlé a velmi dobré :-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tú knihu mám :-D:yes: Kúpil mi ju zať, jeho rodičia pochádzajú z blízkeho okolia. Niečo som z nej robila, ale krajanec ešte nie. :-D;-)

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autor receptu)

    rebeka:děkuji za vyzkoušení a kladné ohodnocení. Jsem ráda, že jste si pochutnali. Mimochodem ten gulášek vypadá velmi svůdně:-p - krásná fotka:yes:. Text receptu jsem trošku poopravila, tak snad už to bude jasnější. Děkuji za upozornění:-);-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Zdenka1: Zdeničko, dnes upečeno, ochutnáno.. je to vynikající, téměř bezpracné, moc ti děkuju za tento recepis:-K:-K já přikusovala k buřtguláši a dobrota nááramná:yes::yes:
    všem vřele doporučuji:yes:;-):-)
    jenom pro začínající nebo až tak neznalé, bych doplnila, že pokud budou dělat v pečce, tak na program dort, nechají těsto jen vymíchat.. ne upéct:-8:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: krajanec krajanec recept houbová buchta slaná buchta škvarkové krajance opomíjená jídla a zvyky fazolová buchta škvarkový krajanec slaná buchta k omáčce slaná buchta k polévce buchta k omáčce recept krajanec recept na krajanec kněždubské krajance slané buchty recepty krajanec houbova omacka a slana buchta krajanec recepty kynutá buchta k polévce podmaslove placky