Vepřové srdce vynikající

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 2hodiny 9 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 2hodiny 9 názorů

Suroviny 2 porce

2 vepřová srdce
slanina
2 cibule
sůl
pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Ze srdíček okrájíme tuk a blány, prošpikujeme co nejvíce slaninou, osolíme a opepříme.

  2. Zatímco necháme srdíčka chvilinku odpočinout v ledničce, nakrájíme si cibule na hrubo a na sádle podusíme.

  3. Jen co cibulka trošku změkne, přidáme srdíčka a zprudka opečeme po obou stranách.

  4. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby byla skoro ponořená. Přikryjeme pokličkou a necháme asi hodinku dusit.

  5. Vzniklou štávu můžete zahustit jíškou nebo nechat jen tak jako sos.

  6. Podle potřeby osolíme a opepříme a podáváme např. se špenátem a br. knedlíkem ale je to výborné i s br. kaší.

Komentáře k receptu Vepřové srdce vynikající

  • natalie.1 natalie.1

    dnes jsem vařila úplně poprvé srdíčko a skvělé,přítel jen mlaskal.:-):yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    zuzlickova:Nám srdíčko chutná:-p:-p, pak tu mou fotku smázni a dej vlastní;-):-)

    Odpovědět

  • zuzlickova zuzlickova(autorka receptu)

    Děkuji za dodání fota, chystám se dělat o víkendu, tak dodám ještě další fotečky..Jsem ráda, že chutná!:-))

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Takto připravené srdíčko máme rádi, přidala jsem sušené hříbky;-)
    Bod jsem už dala, tak jen fotku:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    zuzlickova:Bodík dávám nejen za dobré a chutné jídlo ze srdíčka,které máme moc rádi i my:-p+2:yes:ale také za velice hezky napsaný komentář;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • zuzlickova zuzlickova(autorka receptu)

    Ano, máte pravdu, že většina lidí to nejí, ale ochutnal jste to někdy? Myslím dobře připravené? Je to moc dobré maso. Můj muž měl taky nejdříve řeči, že to jíst nebude ale od té doby, co ochutnal, tvrdí, že je to dobré a že by to ani nepoznal. Ono není umění uvařit jídlo za 500kč ze spousty surovin ale uvařit chutnou večeři za pár korun, to je pane umění!;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Petr:Já mám srdíčka moc ráda:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Petr:Zbytečný komentář.A předsudky-nevědí,o co přicházejí,libové maso bezvadné konzistence.

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Pro jsi myslíte, že je vynikajíci?
    Možná pro Vás, většina lidí to přece nejí.

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové srdce vepřové srdce recept veprove srdce recepty recept na vepřové srdce recept vepřové srdce recepty vepřové srdce vepřova srdce jak připravit vepřové srdce příprava vepřového srdce recepty z veproveho srdce jak uvařit vepřové srdce vepřové srdce na slanině recepty na vepřové srdce recept na vepřová srdce vepřové srdce cena co uvarit ze srdce vepř.srdce na slanině jak uvařit srdce vepřovesrdce příprava vepřové srdce