Vepřové srdce s mrkví a hráškem

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 90 minut i víc Pokrmy z vnitřností 15 názorů

Suroviny

vepřové srdce
1 kg mrkve
1/2 sáčku mraženého hrášku
1 lžíce hladké mouky
1 lžička medu
krystalový cukr
šťáva z 1/2 citronu
vývar ze srdce
50 g másla
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srdce si umyjeme a dáme ho vařit do slané vody do měkka.

  2. Do kastrůlku dáme máslo a na něj vysypeme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, chvilku jí necháme dusit samotnou, pak přidáváme po částech vývar, ke konci dáme hrášek, med, cukr, sůl(ne moc, vývar je slaný!) a citronovou šťávu, chuť musí být vyvážená tak, jak jí máme rádi.

  3. Do zbytku vývaru dáme mouku, rozmícháme a dolijeme, aby se nám šťáva trochu zahustila.

  4. Měkké s nakrájíme na plátky a přidáme je k mrkvi, necháme převařit společně, aby maso nasáklo a máme hotovo.

Poznámka

U nás moc chutná dušená mrkev, protože jsem měla vepřové srdce s kterým jsem jí ještě nedělala, tak mě napadlo to vyzkoušet a udělala jsem dobře, to srdíčko má moc lahodné maso!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 215 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové srdce s mrkví a hráškem

Tématické fráze: vepřové s mrkví a hráškem vepřové srdce vepřové srdce recepty recept na vepřové srdce vepřové na mrkvi vepřové v mrkvi omáčka z vepřových srdcí pro ph dušené vepřové srdce srdce s mrkví jak dlouho se vari veprove srdce vepřové s mrkví dušené vepřové srdíčko vepřové v mrkvi s hráškem dušené vepřové s hráškem a mrkvi vepřové s hráškem a mrkví vepřové plátky s hráškem a mrkví smažené vepřové srdce vepřové na mrkví a hrasku vepřové na dušené mrkvi a hrášku vepřové platky na hrasku a mrkvi

Zapomněl/a jsem heslo