Vepřové droby (srdce, játra) na slanině

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 minut 2 názory

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

1 vepřové srdce
1/2 kg vepřová játra
1 cibule
3/4 litru vývaru z kostí
15 dkg uzené slaniny
vepřové sádlo
hladká mouka
pepř
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do hrnce s trochou vepřového sádla. Přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme dozlatova.

  2. Srdce a játra nakrájíme na stejné nudličky. Přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme, dokud není vše měkké. Asi tak 45 minut.

  3. Na zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k drobům. Lehce společně provaříme 15 minut.

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Komentáře k receptu Vepřové droby (srdce, játra) na slanině

Tématické fráze: vepřové srdce vepřová játra recepty vepřové srdce na špeku vepřové srdce na slanině játra na slanině vepřová játra recept vepřové srdce recepty vepřová jatra na slanině srdce na slanině vepřové jatra vepřové játra na slanině veprove na slanine vepřové srdce recept veprova jatra recepty vepřová játra veprove maso na slanine vepřová játra na špeku veprove jatra recepty recepty z vepřových jater recept na játra na na slanině