

Piškotový řez s ovocem
Suroviny 1 plech
- Těsto:
- 1 Hera
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 5 vajec
- 250 g cukr moučka
- 250 g hladké mouky
- Vrchní část:
- 1 ovocný kompot nebo ovoce dle chuti ( použity jahody a borůvky )
- 2 velké zakysané smetany
- Želatina:
- 2 želatiny
- ovocná šťáva z kompotu
Postup přípravy receptu
Do 5 rozklepnutých vajec přidáme na kostičky nakrájenou Heru. Utřeme do hlaka a přidáme vanilkový cukr společně s cukr moučkou, které vmícháme do již připraveného základu. Po chvíli přisypeme zbytek ingrediencí a ušleháme.
Těsto vlijeme do předem vymazaného pekáče (či na pečicí papír) a rozetřeme rovnoměrně po celé jeho ploše. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C zhruba 25 minut.
Po vyjmutí z trouby počkáme pár minut, aby piškot vychladl. Poté rozetřeme po celé jeho ploše zakysanou smetanu. Kdo má rád sladší variantu, kterou preferujeme i my, může si do ní vmíchat cukr dle chuti. Omyté ovoce jemně vtlačíme do smetanové vrstvy.
Připravíme si želatinu (doporučuji s příchutí použitého druhu ovoce, popřípadě není špatné použít šťávu z použitého kompotu, či kterou nám ovoce pustí) a při jejím houstnutí vlijeme a rozetřeme její obsah na připravené buchtě.
Poznámka od kuchařky
VŠEM, KTEŘÍ SE ROZHODNOU RECEPT VYZKOUŠET, PŘEJEME DOBROU CHUŤ.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Piškotový řez s ovocem
-
Vyzkoušela jsem a jsou moc a moc dobré! Všem doporučuji ;)
-
dělám a tak vím
jsou velmi dobré
-
ivulinka: Děkuji za hezké hodnocení
Ano, jsou opravdu strašně dobré. Chtěla jsem vyfotit i celý pekáč připravený ke konzumaci, ale dorazila jsem pozdě
Už byla polovina snědená
-
Tyhle řezy nikdy nezklamou