Kuřátko na paprice

Pat a Mat Kuchař: Pat a Mat

2 - 4 porce Omáčky 11 názorů

Suroviny

Omáčka:
špetka soli (na dochucení)
1/2 l vody (na začátku)
1/2 l vody (po uvaření stehen)
1 sladká smetana
1 lžíce sladké papriky
1 zeleninový masox
200 ml mléka
2 kuřecí stehna
2,5 lžíce hladké mouky
3 polévkové lžíce rostlinného oleje
5 cibulí (středně velkých)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rostlinném oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku, kterou poprášíme polévkovou lžící sladké papriky.

  2. Vložíme zeleninový bujón a zlehka orestujeme.

  3. Do hrnce poté vložíme omytá kuřecí stehna a zalijeme 1/2l vlažné vody.

  4. Poté necháme 90 minut podusit pod pokličkou, dokud maso krásně nezměkne.

  5. Po 90 minutách stehna opatrně vyjmeme, odstraníme kůži a dle zvyku maso obereme nebo necháme jednotlivé části v celku (pokud necháváme v celku, tak kůži neodstraňujeme, aby maso nebylo suché).

  6. Do hrnce přidáme kůži z kuřete, přilijeme sladkou smetanu ( čím víc % tím lepší chuť ) a vlažnou vodou 2x důkladně vypláchneme kelímek, jehož obsah vždy opět vylijeme do hrnce.

  7. Obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem a ke konci zahustíme hladkou moukou rozmixovanou v mléce.

  8. Ti, kteří si maso rádi obírají ( třeba i kvůli dětem ) mohou obrané maso vložit do hotové omáčky. My doma podáváme s "Brádelákama," ale je možné podávat i s jiným druhem knedlíků či těstovinami.

Poznámka

Na ilustrační fotografii, kde je jídlo už hotové, je poznat, že je maso sušší. Je to proto, že u nás se maso obírá a kůži mixujeme, aby měla omáčka lepší chuť.

Hodně špatně se odhaduje množství porcí, protože omáčky je dost tak na 4 porce, ale masa, zvlášť pro "masožravce," na 2 porce. Takže pokud je vás víc radši tam nějaké to stehýnko ještě přidejte ;)

VŠEM, KTEŘÍ SE ROZHODNOU RECEPT VYZKOUŠET, PŘEJEME DOBROU CHUŤ.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřátko na paprice

  • Josef Josef(neregistrovaný)

    Pat a Mat: dal jsem víc papriky, přidal trochu pravé maďarské pálivé( asi půl kávové lžičky) a ej to vynikající, díky za recept s těmi kůžičkami jsem neznalo. Výborné:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    max: To závisí v prvom rade od papriky a potom od fotenia. Nie vždy zodpovedá fotka skutočnosti. Častokrát je fotka oveľa lepšie vyzerajúca ako skutočné jedlo, alebo naopak. Takže podľa fotky sa nedá posúdiť jedlo. Treba uvariť a ochutnať.;-)

    Odpovědět

  • max max(neregistrovaný)

    ta omajda je nejaka bleda

    Odpovědět

  • Pat a Mat Pat a Mat(autor receptu)

    My hotové kuřátko obereme, kostičky dáme našemu pejskovi a kůžičku rozmixujeme v omáčce. Než mi Honza řekl, že to takhle dělá, tak jsem to vůbec nepoznala ( byla jen zvýrazněná chuť kuřete ) a naopak jsem si pomlaskávala. Řekl mi to mnohem později a mě chutná, tak proč sem tenhle recept nedat, aspoň jen tak na ukázku;-)
    Jinak jsem měla v plánu sem dát ještě recept, podle kterého dělám kuře na paprice já.:-8Já je peču v troubě a dávám asi víc papriky, protože mám omáčku barevnější. Problém je v tom, že bylo vždy málo omáčky a když se víc podlévalo, tak zase maso plavalo napůl ve vodě jen kvůli omáčce, takže teď děláme častěji tento způsob. Jediný, kdo asi nikdy nepoznal rozdíl mezi oběma variantama je náš pejsek:-D:-D:-D
    Moc vám všem děkuji za to, že jste se nás zastali:-K

    Odpovědět

  • jentak jentak(neregistrovaný)

    Bobina77: na jídlo se fuj neříká..vidím to ve školce..jak mají děti něco jíst když už maminka řekne " fuj vy jste měli hrachovku" ale to sem asi nepatří - a dušené kůže v kuřeti na paprice mně nijak nepohoršují, obírám maso kvůli dětem takže kostičky psovi, chrupavky dlabe dcerka a kůže šup zpátky do omáčky. Pak se vše propasíruje sítkem a jaká je to dobrota...pečené kuře přece taky jíte i s kůži...nebo nee??

    Odpovědět

  • Navir Navir

    :-)):yes:senky:

    Odpovědět

  • senky senky

    Bobina77:když vrátí, bude hladem:-D:-D:-D zákon akce a reakce:-D:-D
    a jenom tak na okraj, autorka v receptu píše, že maso buď obereme nebo díly kuřete necháme v celku, takže máš možnost si vybrat;-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Navir: moje řeč:yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Bobina77: A já zase říkám proti gustu... Proč hned ta silná slova a urážky, není to zbytečné:-?:-//?

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Bobina77: A ON TO NĚKDO Z NÁS TVÉMU PŘÍTELI PŘEDHAZUJE:-? TAK TO NEVAŘ A JE TO, NE:-?

    Odpovědět

  • Bobina77 Bobina77

    Fuj, zase i s kostí a rozemílat kůži, bože lidi vy jste prasata. Kdybyste to předhodila mému příteli tak vám to vrátí. :no:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na paprice v troubě kuze na paprice kuřátko na paprice kuze na papryce recept kuze na paprice omáčka z kuratek kure na papryce kuře na papricev troubě kuře na paprice dochucení kuřecí paprikáš recept kuře na paprice se zeleninou jak se vari kure na papryce recept kuřátko na paprice se smetanou chrupavky z kuřete recept na kuřàtko na paprice s cim podavat kure na paprice aby maso nebylo suché kure na papriice kuze na paprice recept kuře na paprice v troubě

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít