Piškotový řez s jahodovou pěnou

Beetty Kuchař: Beetty

Doba přípravy: 60 minut 30 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 10 názorů

Suroviny

Těsto:
4 vejce
80 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
100 ml oleje
1 prášek do pečiva
pěna:
0,5 kg čerstvých jahod
2 kelímky smetany ke šlehání
20 g želatiny
dle chuti moučkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.

  2. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

  3. Pečeme v předehřáté troubě 10 min při 170°C. Upečený piškot necháme vychladnout.

  4. Na jahodovou pěnu si v míse tyčovým šlehačem rozmixujeme jahody. Ve šlehači ušleháme 2 šlehačky do tuha, přilijeme želatinu (připravenou dle návodu na sáčku). K ušlehané smetaně postupně přidáme jahody a osladíme cukrem.

  5. Pěnu natřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Hotové řezy nakrájíme na kostky, ozdobíme kouskem jahody a lístkem meduňky. Dobrou chuť!!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškotový řez s jahodovou pěnou

  • Malikova Malikova

    Není mi jasné, jestli přijde do ušlehané smetany želatina vychladlá.... Jestli by se při přidání teplé šlehačka nesrazila .... ;-(

    Odpovědět

  • Beetty Beetty(neregistrovaný)

    kuchařík(Z. Komárková):
    Však to je také můj recept - ten samý, mám ho na více stránkách :-))

    Odpovědět

  • kuchařík(Z. Komárková) kuchařík(Z. Komárková)(neregistrovaný)

    http://www.receptynakazdyden.cz/recept/piskotovy-rez-s-jahodovou-penou

    Podrobnější popis se stejnými fotkami najdete - viz výše

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Beetty:Možná jsem udělala chybu,že jsem to dala na velký plech,těsto je velice dobrý,ale hodně nízký,což ale nikomu nevadilo,řezy jsou sežraný a poběžím do Kaufu pro jahody,neboď tu do mně hučí,že chtějí zopakovat,prý bylo málo,jak je doma něco s ovocem,tak to zbaští rychlosti blesku:-D

    Odpovědět

  • Beetty Beetty(autor receptu)

    Majka8: Ahoj Majko, já dělám piškot vždy, že začínám sněhem. Kdysi jsme dostali takový recept a už jiný nedělám. I rolády z něho jdou krásně stočit... Ale záleží samozřejmě na Tobě, co Ti vyhovuje. ;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Včera jsem řezy upekla,jsou dobré,ale příště zvolím jiný postup u těsta,nebudu vmíchávat vše do bílků,ale bílky vmíchám až nakonec do hotového těsta.Krém je výborný,dělám podobný z másla do kterého přidám trochu jahodového pudinku a pomalu přišlehávám čerstvé jahody,přihazuji pomalu,aby se nezdrclo máslo,je to dobrý krém i do rolády

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    No teda, na tomhle by se dalo krásně ulítávat, to je paráda. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Beetty Beetty(autor receptu)

    Jana Remkova: děkuji za pochvalu :-8 Po pravdě baví mě péct a focení mě baví ještě víc - to se vždycky vyřádím :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ojojój!! Nádhera!!:-p

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

Tématické fráze: dort s jahodovou pěnou moučník s jahodovou pěnou koláč s jahodovou pěnou zákusek s jahodovou pěnou kostky s jahodovou pěnou jahodová pěna na dort řez s jahodovou pěnou piškotové řezy s jahodami piškotový řez jahodove řezi jahodove rez z penou s jahodovou pěnou dort z jahodovou penou piškotový řez na plechu piškot na rezy jahodová pěna do moučníků recept piškot s jahodami moučník s jáhodovou peno rezy se zelatinovou penou zákusek s tvarohovo jahodovou pěnou

Zapomněl/a jsem heslo