Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 275 kJ / 1 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,36 g |
Tuky | 56,74 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 73,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jednu cibuli nakrájíme na proužky, přidáme bobkový list, kuličky pepře, zalijeme vínem, povaříme, přidáme porce králíka a necháme marinovat nejméně 5 hodin- nejlépe přes noc.
Krok 2: Druhou nakrájenou cibuli pak orestujeme se slaninou a králičí maso necháme okapat a zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou, necháme dusit tak 45 minut.
Krok 3: Mezi tím si nahřejeme ocet do kterého přidáme cukr, rozinky a posekané mandle.
Krok 4: Všechno chvíli povaříme a přidáme ke králíkovi a ještě dusíme až je maso měkké.
Zveřejněno 14. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Palermský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR1R
Moje poznámka
Palermský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR1R
Nejnovější recepty
Švestkové chutney
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 13 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek s rajčaty a sýrem
pekarnik před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
bioubi před 1 hodinou
Borůvkové řezy
Luciksch před 2 hodinami
Vepřové pikantní nudličky na smetaně s pórkem
Formanova před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
Jurasekjurasek před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Viky90 před 3 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 3 hodinami
Niva v bramboráku
kimlo před 6 hodinami
Plovdivské maso
poirotka před 6 hodinami
Nejlepší bublanina
skapaju před 7 hodinami
Tématické fráze:
babicovy dobroty recepty kralik,
bravoska recepty,
králík recepty,
babicovy recepty kralik,
recepty bravoska,
recepty z bravosky,
bravoska recenze,
top recepty kralik,
zajíc recepty bezkonkurenční,
babicovy dobroty recepty z králíka,
bravoska,
palermská omáčka,
recepty do bravosky,
nalev na zajice,
omáčka ke králíkovi,
babicovy dobroty recepty-králík,
bravoska zkušenosti,
recpty králik,
králík recept,
nalozeny zajic
Suroviny:
králík,
cibule,
slanina,
pepř,
bobkový list,
víno červené,
ocet,
cukr,
rozinky,
mandle sekané,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
pepř
Komentáře (10)
recept je naozaj skvely, casto robievam toto jedlo (aby som si urobila reklamu
za recept davam s cistym svedomim plusku a premyslam, ze nabuduce by som ho mozno skusila aj s nejakymi kuracimi stehnami.