Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná

Hodnocení receptu je 4,4 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krejcikovaalena

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Za málo peněz, hodně muziky. Tímto rčením by se dalo označit i toto navenek obyčejné jídlo, které ale dokáže zároveň být pokrmem, po kterém se jen zapráší. Hodí se k bramborové kaši nebo na studenou večeři.

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 389 kJ /
2 244 kcal
Bílkoviny179,04 g
Tuky165,23 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 998 mg
Sodík 704 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy9,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mleté maso, přidáme vejce, tymián, oregano, česnek, Podravku (tu dáváme místo soli), majoránku, strouhanku a usmaženou cibulku. Krok 2: Vše dobře promícháme a utvoříme 2 válečky. Krok 3: Dáme je do pekáčku, svrchu potřeme hořčicí. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a dáme péci. Za 15 minut snížíme na 170 °C a dopečeme.

TIP: Pečení šťavnaté sekané bez prasknutí

Zveřejněno 24. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5rk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5rk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

A co s tou cibulkou?

Dovolím si přidat foto a plusík :-)

Dobrý den paní Olinko.Já tu sekanou před pečením potírám hořčicí a nepraskne. Nám moc chutná .S pozdravem paní Krejčíková

Dobrý den Já sekanou podleju hrníčkem vody a trošku malounko olejem a peču jí dokud není růžová a ještě do ní píchnu špejlí aby se nelepyla, a s pozdravem paní Krejčíková:-pto je celé.

Olinka5555: Oli, můžete prosím rozepsat, jak tu sekanou v pomaláči děláte? Myslím na jaký stupeň, jak dlouho, jestli malinko podlíváte vodou a tak .. Děkuju :-)

Pěkná sekaná:-))) Mně vždycky praskne, tak jí už několik let dělám v pomalém hrnci, tam nepraskla nikdy a pomalení jí opravdu svědčí:-)):yes::yes::yes:

krejcikovaalena: Já se pořád vytahoval,že mě sekaná nepraská, minule jsem dělal naplněnou vajíčkem na tvrdo,párkem, mrkví, atd.A nějak jsem blbě vytěsnil vzduch,a rupla mě po celé délce:-O:-O:-O:-))

Tak jak napsala Anička a ještě nastrouhám muškátový oříšek:yes:

Príma sekaná:-p:yes::-K
Dělávám více verzí i tady tuto,lehce potřenou hořčicí:-pAle aby sekaná nepraskala,tak stačí potřít bíklem:yes:
Pro upřesnění udávám, že jsem použila 3/4kg bůčku,1/4kg hovězího masa,5zarovnaných lžiček Podravky,5 zarovnaných lžic strouhanky+ uvedené koření v rcp.Navíc jsem sekanou posypala celým kmínem,máme to tak rádi:-)

Já sekanou potírám z jednoho důvodu že nepraskne při pečení.

Místo Podravky dám radši tu sůl,přidám na špalíčky nakrájenou slaninu.S tou hořčici to vypadá zajímavě,ale koukám,že už tady je hodně podobná.Už tady někdy ztrácím přehled.;-)

Tématické fráze:
sekaná, aby sekaná nepraskla, jak dlouho pečeme sekanou, aby sekaná nepraskala, jak péci sekanou, top recepty sekaná, pečeme sekanou, sekaná délka pečení, sekaná která nikdy nepraskne, sekana recept, délka pečení sekané, sekaná recepty, jak dlouho peci sekanou, jak na sekanou, sekaná která nepraskne, jak upect sekanou aby nepraskla, aby nepraskala sekaná, délka pečení sekaná, jak peceme sekanou, sekaná nepraská

Suroviny:
maso mleté, vejce, tymián, koření oregáno, podravka, česnek, hořčice, majoránka, cibulka, strouhanka

Přidat fotografie receptu