Sekaná v hořčicové směsi

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 90minut 6 porcí Mleté maso 14 názorů

Suroviny

1 kg mletého masa (vepřové+hovězí nebo jenom vepřové)
150 g slaniny
2 cibule
2 starší rohlíky
100 ml mléka
5 stroužků česneku
3 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžíce majoránky
1 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce dijonské hořčice nebo plnotučné hořčice
sůl
pepř
Směs k potírání:
3 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce 10´ piva
2 lžíce oleje
2 lžíce sladké papriky
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, až vypustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme rohlíky, které jsme předtím namočili do vlahého mléka a vymačkali.

  3. Maso rukama pořádně promícháme a přidáme koření. Jakmile maso drží při sobě vyndáme ho z mísy a ještě zpracujeme. Vytvarujeme šišku a uhladíme ji rukou namočenou ve studené vodě.

  4. Pekáč vyložíme pečícím papírem, vložíme sekanou a potřeme připravenou směsí. Pečeme odkryté na 180´C.

  5. V průběhu pečení potíráme směsí a podléváme pivem. Sůl a pepř přidáváme opatrně podle druhu hořčice.

Poznámka

Zdroj: starý časopis Albert.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 330 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná v hořčicové směsi

  • mimosa mimosa

    Taky dělám trochu podobně-šišku/sekanou/;-)oválím v hladké mouce,potřu olejem a celou pomašluji plnotučnou hořčicí.Udělá to dobrou kůrčičku,bodík letí.:yes:

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

  • Hanis Hanis

    Tak tuhle sekanou dělám často, je opravdu moc dobrá! :-K:-p a posílám bod

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Moc dobrá sekaná :yes:, pochutnali jsme si ;-). Přidávám pouze fotečku, bodíka jsem Ti už dala předtím ;-).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evi, přidávám foto. Dobrá sekaná, taková jemná, moc nám chutnala. Jen není tak křupavá napovrchu, jako klasická.;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • spagetka spagetka

    Tímhle jsem sekanou ještě nepotírala, ukládám, vypadá to lákavě a sekanou my mooc rádi ;-):-p:yes:
    Ještě pochopila jsem dobře - hořčici dáváš i dovnitř masa, že?

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    :-pTo je dobrý nápad:yes:tohle vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Mňam, to vypadá mooc pěkně. Já normálně potírám sekanou horčicí, aby nepopraskala, ale takovouhle směs, to musím vyzkoušet. :-p:yes:+

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak koukám jsme měli podobný oběd;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hezký nápad na tu potírací směs :yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tohle je moc hezký recept:yes::yes:.. zejména ne zájmena:-D:-D:-D, ale ten potěr se mi mooc zamlouvá:-p:-p.. proto rebuš bodík dá a sekošku vyzkóšá;-):-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: aby sekaná nepopraskala směs ze sekané sekana z jehneciho pečení směsi na sekanou sekaná aby nepopraskala potěr na sekanou aby nepopraskala sekaná sekaná jak péci sekanou, co udělat aby nepopraskala dobrá sekaná co se sekanou jehněčí sekaná recept sekana smes směs na sekanou jak udelat směs na sekanou recepty na sekanou top recepty sekaná hladka sekana sekaná v bramborovém těstě sekanou potirame horcici

Zapomněl/a jsem heslo