Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza - tatarka, která se nikdy nesrazí.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min

10 min (10 min příprava)

14. 7. 2012 19:30

Suroviny

Porce: Podle použitých surovin

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 602 kJ / 2 773 kcal
Bílkoviny3,68 g
Tuky306,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy0,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Vyzkoušeno po léta, jinak nedělám a nikdy se mi nesrazila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

coppi

10. 2. 2013 15:06

absolutně super, díky moc za recept

jan.alois jan.alois

15. 7. 2012 21:10

Veronika.Hrozna: Mně to nevadí dokládám že ani v normách jidel z roku 49 kapary nejsou a to si myslím,že je ještě lidi znaly. Ale taky je pravda že jsou uváděny v receptu tatarská omáčka speciál spolu se sardelkou. Ve studených pokrmech z roku 97.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 7. 2012 20:21

honzam:Je mi líto,ale nejsem kuchařka mé povolání a vzdělání je od kuchaŕe ponékud jinde. Takže budu jíst co mi chutná a nazvat to tŕeba uzená fusekle,když už Vám ten název tatarka tak vadí.

jan.alois jan.alois

15. 7. 2012 07:59

Nedohadujte se ,recept nebyl napsán proto ,aby vyvolával konflikty. Pokud vím ,tak každý recept je tu proto ,aby usnadnil vaření. Tak prosím klídek. Pro Honzom. Recepty tu nejsou proto ,aby je někdo upravoval. Kdyby tam kapary měli být bylo by to tam napsáno. :-D

honzam honzam

15. 7. 2012 07:57

Veronika.Hrozna: ...můžete tomu říkat nastokrát tatarka - pro mne a pro kuchaře jsou to jen omáčky např. majonézové, francouzské, maltézská, holandské, hořčicové a další. Tatrská je jedna - i když v Čechách ji "umělci" vylepšují náhražkami místo po válce nedostupných kapar. Za první republiky nebo C a K ještě:-) nebylo možné servírovat v podniku vyrobenou tatarku (průmyslové nebyly) bz kapar. Po válce u nás ale někteří lidi vůbec nevěděli, že takové rostlinky existují....

honzam honzam

15. 7. 2012 07:50

honzam: ještě dodatek - podívejte se třeba někdy na receptury paní Sandtnerové, Tilschové, Kejřové a jiných:-* "zakladatelek" českého kuchařského umění a receptů...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 7. 2012 07:49

honza:Proto,že nám ty kapary zase až tak moc nechutnají. Kapary se nehodí k všemu jídlu,které se podává s tatarkou. Já bych dala jenom tehdy kdyby to šlo k rybě.

honzam honzam

15. 7. 2012 07:46

spagetka: ...jenže omáčky z majonézy jsou různé - základní chuť tatrce dávají kapary stejně, jako kopr koprové omáčce.:-))

jan.alois jan.alois

15. 7. 2012 06:53

honza: Můžeme není to tu zvykem. Jako není zvykem dávat kapary a sardelku do roštěné. Jak mě to naučil táta.

spagetka spagetka

15. 7. 2012 06:53

honza:úplně jednoduše: tatarka je pokrm připravený z oleje a žloutků a to ostatní - včetně hořčice a dalších pochutin už je na dotyčném gurmánovi;-);-);-)

honza

15. 7. 2012 06:42

Jak můžete něčemu, do čeho nedáte sekané kapary, říkat tatarská omáčka?

spagetka spagetka

15. 7. 2012 06:31

Veronika.Hrozna: přesně :yes::yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 7. 2012 06:19

spagetka: Děkuji ! Takže žloutek extra v hrníčku a potom ho přidám když tu hořčici s tím olejem rozmíchám.:-D Vždycky doma majonéza není a ne vždy se mi podaří ji udělat klasicky !Takže receptík se hodí!:-D

spagetka spagetka

15. 7. 2012 06:11

Veronika.Hrozna:Veru, je to tam dobře popsané, v klidu si to ještě pročti: začni tou hořčicí, pak olej, pak žloutek. Ten žloutek měj zatím extra ;-);-);-), přidáváš později

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 7. 2012 06:04

Mám v tom docela zmatek,kam s tím žloutkem do hrníčku nebo do mísy? Nebo vyšlehat nejdřív hořčici a olej a pak přidat žloutek z hrníčku?:-( Musíš brát v potaz blbce, jako já,neumím to ! :-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: k čemu se hodí holandská omáčka domácí tatarka z Majolky® domácí tatarka z Majolky® tatrska omacka tatarka z majonezy tatarka tatarka recept k čemu holandská omáčka domáci tatarka z majonézy majonéza s kapary tatarka ze zloutku majoneza podle sandtnerové jak udělat z majonézy tatarku tatarka z holandské omáčky k čemu podávat holandskou omáčku průmyslová majonéza holandská omáčka z majonézy tatarská omáčka se sardelkami pletynky s majonezy recept na tatarku

Suroviny: žloutek, hořčice plnotučná, olej rostlinný, sůl, pepř, omáčka worcesterová, ocet, cibulka, okurka čerstvá, mléko

TopRecepty.cz

Majonéza - tatarka, která se nikdy nesrazí.

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7WW