Mléčná sekaná

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4-6 porcí Mleté maso 11 názorů

Suroviny

1 kg mletého masa (mix hovězího a vepřového)
2 lžíce dobrého kečupu
sůl
2 stroužky česneku
koření do mletých mas
1 plechovka kondenzovaného neslazeného mléka (340 g)
Navíc:
2 lžíce kečupu na potření sekané
olej nebo sádlo na potření masa a vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso v míse dobře promícháme s kečupem, solí, utřeným česnekem, kořením a mlékem.
    Z vypracované hmoty utvoříme šišku.

  2. Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, vložíme šišku, kterou také na povrchu potřeme tukem, podlijeme šálkem horké vody a pečeme při 180°C.
    Po 30-35 minutách sekanou vyjmeme z trouby, potřeme kečupem, teplotu v troubě zvýšíme na 200°C a ještě 10 minut dopékáme.

Poznámka

Tato sekaná nepraská, je opravdu šťavnatá a výhodou je i to, že vlastně neobsahuje žádný lepek z pečiva nebo strouhanky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 363 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mléčná sekaná

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    sarka67: No, já dávám přiměřeně, přiměřeně :-D:-D..... ale na 1 kg masa bych dala asi 1 polévkovou lžíci koření ;-)

    Odpovědět

  • sarka67 sarka67

    Dobry den, kolik asi toho koreni a 1kg masa? Predpokladam, ze tam nedam cely sacek :-) Dekuji

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    mika59: děkuju :-), jsem ráda, že recept slouží a nezapadl ;-):-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Dnes jsem sekanou pekla, s tím mlékem je moc dobrá. Přidala jsem foto jestli nevadí.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Ivace64: díky za fotky :-):-K. To je právě super, že je to tak variabilní ;-). Buď trochu dietněji s mlékem nebo pro labužníky se smetanou a vždycky je výborná:-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Sekaná je moc výborná, dala jsem poprvé kondenzované mléko, podruhé jsem dala smetanu, někdy dávám místo mléka a smetany měkký tvaroh. Zkusila jsem ji podruhé obalit plátky uzené šunky a potřít kečupem, moc díky za tip, přidávám fotky, pokud nevadí :-K:-*

    Odpovědět

  • Mamka 7 Mamka 7

    Děkuji za odpověď:-):-)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Mamka 7: přímo sekanou jsem se zakysanou smetanou nedělala, ale dávala jsem ji do náplně paprik - https://www.toprecepty.cz/recept/50660-pecene-papr... a tam přišly na půl kila masa 3 velké lžíce, myslím, že by se tenhle poměr hodil i do té sekané ;-)

    Odpovědět

  • Mamka 7 Mamka 7

    Tu zakysanou smetanu také 340g prosím odepište:-):-):-):-K

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: se smetanou už jsem taky zkoušela, taky už jsem dělala mleté se zakysanou smetanou. Všechno je moc dobré :-). Tohle má tu výhodu, že kondenzované mléko nemá tolik tuku jako smetana a tak se ušetří zase nějaké kalorie ;-):-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, když opominu ten kečup, který jsem nezkoušela, tak dělám hodně podobně, jen místo kondenzovaného neslazeného mléka používám smetanu 1 kelímek, i méně, podle toho, jak velkou sekanou dělám. Taky nepřidávám strouhanku, housku, nic a je skvělá. Zkusím použít i ten kečup. Děkuji za tip ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: sekaná s kondenzovaným mlékem sekana s mlékem sekaná a kondenzovane mleko sekaná se zakysanou smetanou sekaná s kondenzované mléko sekana se salkem sekaná recept sekana z kondenzovaného mléka sekaná z z kondenzovaného mléka sekaná s kondenzovaným mlékem recept domácí sekaná se se smetanou sekaná s kondenzovaného mléka bučková sekaná s kondenzované mléko sekaná se smetanou mléko do sekané sekaná se zakysanou se smetanou sekaná s kondenzovaným s mlékem domácí sekaná s kondenzovaným mlékem buckova sekana se salkem sekane

Zapomněl/a jsem heslo