Mléčná sekaná

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4-6 porcí Mleté maso 2 názory

Suroviny

1 kg mletého masa (mix hovězího a vepřového)
2 lžíce dobrého kečupu
sůl
2 stroužky česneku
koření do mletých mas
1 plechovka kondenzovaného neslazeného mléka (340 g)
Navíc:
2 lžíce kečupu na potření sekané
olej nebo sádlo na potření masa a vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso v míse dobře promícháme s kečupem, solí, utřeným česnekem, kořením a mlékem.
    Z vypracované hmoty utvoříme šišku.

  2. Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, vložíme šišku, kterou také na povrchu potřeme tukem, podlijeme šálkem horké vody a pečeme při 180°C.
    Po 30-35 minutách sekanou vyjmeme z trouby, potřeme kečupem, teplotu v troubě zvýšíme na 200°C a ještě 10 minut dopékáme.

Poznámka

Tato sekaná nepraská, je opravdu šťavnatá a výhodou je i to, že vlastně neobsahuje žádný lepek z pečiva nebo strouhanky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Mléčná sekaná

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: se smetanou už jsem taky zkoušela, taky už jsem dělala mleté se zakysanou smetanou. Všechno je moc dobré :-). Tohle má tu výhodu, že kondenzované mléko nemá tolik tuku jako smetana a tak se ušetří zase nějaké kalorie ;-):-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, když opominu ten kečup, který jsem nezkoušela, tak dělám hodně podobně, jen místo kondenzovaného neslazeného mléka používám smetanu 1 kelímek, i méně, podle toho, jak velkou sekanou dělám. Taky nepřidávám strouhanku, housku, nic a je skvělá. Zkusím použít i ten kečup. Děkuji za tip ;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo