Domácí ruské vejce
Tato retro lahůdka byla vyhlášeným pokrmem zejména na konci minulého století. Jistě, můžete ji koupit stále v obchodě, nicméně, nebude přece jen chutnat lépe, když ji připravíte doma? A možná i zavzpomínáte...
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 10 minut, poté jej necháme vychladnout a oloupeme.
Krok 2: Do mističky dáme naspod bramborový salát, na něj usadíme vejce a kolem obložíme dle libosti zeleninu a uzeniny se sýrem.
Krok 3: Nahoru dozdobíme majonézou, kterou smícháme s trochou hořčice a lákem od okurek. Vše podle vlastní chuti. Posypeme petrželkou.
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí ruské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BV3
Moje poznámka
Domácí ruské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BV3
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 9 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 9 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 9 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 1 hodinou
Bábovka...
Marcela0123 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Barunka1 před 2 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 3 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 3 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 3 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 3 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
ruské vejce,
ruske vejce recept,
ruské vejce v aspiku,
jak se dělá ruské vejce,
recept na ruské vejce v aspiku,
ruské vajíčko,
ruska vejce,
ruska vejce recepty,
domácí vejce,
cena domácích vajec,
recept na ruske vejce,
ruské vejce v aspiku recept,
ruske vajce recept,
domácí vejce cena,
rusky vejce,
recept ruské vejce v aspiku,
recept ruske vejce,
ruská vejce v aspiku,
ruský salát,
domácí vejce v aspiku
Suroviny:
vejce,
salát bramborový,
šunka,
salám vysočina,
salám gothaj,
slanina anglická,
sýr plátkový,
hrášek sterilovaný,
okurky sterilované,
paprika čerstvá červená,
salát ledový,
majonéza,
hořčice,
okurka čerstvá,
petrželka
Komentáře (30)
S tým prepisom cudzích slov do rustiny máte ciastocne pravdu, ale hned v tomto slove (ak cítate po rusky) je rozdiel, ktorý nezodpovedá tomu, co ste uviedli, pretoze tam nie je druhé "i" zo slova Olivier, ale mäkký znak.
V Italii je to rusky salat, tez ve Spanelsku, Francii, USA a Anglii. V Rusku je to "salat olivier", nebo moskevsky slat.
Mozna ten vyraz "ruske vejce" vznikl prave od onoho "ruskeho slatu".
V Rusku a v bývalom Sovietskom zväze sa volá a volal Salat Olivie (nie Olivier).
Салат Оливье
K Ruskymu vejci: nevim jak moc Rusky je, ale jako dite jsem se mohla po nem utlouct. Jsem rada, ze jsem si ho v nedavne dobe nekoupila, kdyz rikate jak je to ted hnusny a neda se srovnat s tim puvodnim, aspon mi zbyla chutna vzpominka. Uz jsem se zklamala v mnoha "vylepsenych" vyrobcich vcetne salamu, Ruske vejce si tedy radsi taky udelam doma. Bod ode me za vzpominku na skolni leta.
...no a Italové zase říkají vlašskému salátu "ruský salát"