Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 13 434 kJ / 3 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,27 g |
Tuky | 223,82 g |
Vláknina | 22,35 g |
Cholesterol | 513 mg |
Sodík | 2,90 g |
Sůl | 6,95 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z mletého masa můžeme použít i mix-vepřové a hovězí. Také můžeme použít mleté kuřecí, nebo krůtí.
Pokud nechceme podlévat vínem, použijeme vývar, nebo vodu.
Omáčku není třeba zahušťovat moukou, rozmixovaná zelenina ji dostatečně zahustí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2015 22:28
tejaja:Terezko,jelikož nevím,jak chutná"pravá"Gazdovská,tak mi ani nepříjde,že kupuji a jím něco jako náhražkaAle za komentář děkuji
Dana61:Dani díky
Dana61:Dani díky
5. 3. 2015 15:34
tak tohle můžeme také a o docel často
3. 3. 2015 20:03
Anna Kocikova: Anička, ja som nenapísala, že gazdovská slanina je u nás novinkou, dostať ju v obchode hodne dlho. Novinkami som myslela všeobecne akékoľvek kvázi slaniny a podobné výrobky, ktoré s pôvodnými výrobkami majú málo spoločné.
3. 3. 2015 19:28
Paul Sulc NY:To"něco"co se jmenuje Gazdovská slanina vypadá taktohttp://akce.najdislevu.cz/440570-gazdovska-slanina...a odkud pochází název opravdu nevím
Používám ji hlavně z toho důvodu,že je chutná a je pro mě cenově přijatelnější 89,-kč/kg(zásadně kupuji ve slevně do zásoby),než špek za 120,-kč/kg,nebo Anglická slanina 140,-kč
Uvádím suroviny,které používám já,ale nikoho nenutím,aby je používal také.
Klidně si dejte zauzený,nebo Debrecínský špek,Anglickou,nebo jakoukoliv Vámi oblíbenou uzeninu
tejaja:Děkuji za komentář,byť mi nic k tomuto receptu neřeklJen to,že je tento druh slaniny u Vás novinkou.U nás je už opravdu hodně dlouho
Používám ji hlavně z toho důvodu,že je chutná a je pro mě cenově přijatelnější 89,-kč/kg(zásadně kupuji ve slevně do zásoby),než špek za 120,-kč/kg,nebo Anglická slanina 140,-kč
Uvádím suroviny,které používám já,ale nikoho nenutím,aby je používal také.
Klidně si dejte zauzený,nebo Debrecínský špek,Anglickou,nebo jakoukoliv Vámi oblíbenou uzeninu
tejaja:Děkuji za komentář,byť mi nic k tomuto receptu neřeklJen to,že je tento druh slaniny u Vás novinkou.U nás je už opravdu hodně dlouho
2. 3. 2015 08:29
Paul Sulc NY: Aj u nás dostať čosi, čo sa volá Gazdovská slanina. Ale ja bez problémov odolávam takýmto novinkám, ktoré v podstate s poriadnou slaninou majú toho málo spoločné. Kupujem klasickú poctivú slaninu a je najlepšia. Ale neviem, či aj tej neodzvoní, a nielen jej, pretože únia tlačí na nás, aby sa neúdilo klasicky, ako po stáročia, ale studeným dymom, zatiaľ máme výnimku. Neviem, ako sú na tom Čechy.
2. 3. 2015 02:55
Prosim vas, nemuzete nevedomci vysvetlit pojem "gazdovska slanina"? Je to neco od gazdu na Slovensku? Co takhle anglicka slanina ci proste praobycejny cesky spek, ten by nefungoval? Proc se rozmaha v posledni dobe varit z nejakych problematickych tatarskych primesi. Aha, uz vim, lepe to vypada.
28. 2. 2015 21:04
Angel 666:
25. 2. 2015 19:49
To vypadá parádně
25. 2. 2015 19:47
hosta:Jituško,ano,něco jako sekaná svíčková,pečená v trouběToto je trošku kratší verze v kastrolu na sporáku
Danca:Danuško,s tím vínem to bylo moc dobré
radiator:Míli,děkuji
chocolate:Lucinko,díkyUrčitě i s tím hovězím by to bylo chutné
Všem velice děkuji za milé komentáře i hodnocení
Danca:Danuško,s tím vínem to bylo moc dobré
radiator:Míli,děkuji
chocolate:Lucinko,díkyUrčitě i s tím hovězím by to bylo chutné
Všem velice děkuji za milé komentáře i hodnocení
25. 2. 2015 16:35
Tak to bych si Drahuško určitě pochutnala a s tím foto postupem to opravdu zvládnou i začátečníci
24. 2. 2015 22:44
Drahuško, já jsem tedy pro to víno!!!! Hezký receptík!
24. 2. 2015 21:49
Moc hezka variace Drahusko, pro nas bych pouzila mlete hovezi, ale jinak se mi tva verze zda byt velmi luxusni.
24. 2. 2015 21:11
Krása
24. 2. 2015 20:38
24. 2. 2015 19:50
Uloženo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 1 hodinou
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 5 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 16 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 19 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 20 minutami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 28 minutami
Rebarborový koláč
tara23 uvařila před 44 minutami
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 1 hodinou
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 1 hodinou
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 2 hodinami
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: výrobky ze šišek vínová omáčka masove sisky výrobky z šišek výrobky ze šišek a listů mlete sisky v omacce mlete sisky v rajske omacce mleté šišky v onacce výrobky ze šišek fotografie knedlíčky do polévky masové knedlíčky do polévky mleté maso ke svíčkové omáčce zeleninova omacka vínová omáčka recept omacka recept směs masa a zeleniny ny gril vinova omacka priloha zelenina co.vypada jak siska šišky z mletého masa v rajské omáčce akce.najdislevu
Suroviny: maso vepřové mleté, smetana na vaření, cibule, solamyl, petrželka, sůl, pepř mletý, strouhanka, slanina gazdovská, zelenina kořenová, víno bílé, olej, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, olej
Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zon6
16 názorů