Zapečené masové koule - italská trikolora

Mleté maso Doba přípravy: 15 min příprava, 5 min zapékání 7 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 15 min příprava, 5 min zapékání 7 názorů

Suroviny 4 porce

olivový olej
1 balení masových koulí AQ
1 cibule
2 stroužky česneku
2 plechovky rajčatového pyré
sůl
pepř
1 balení Mozarelly
hrst bazalkových listů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi si rozehřejeme trochu oleje, opečeme na něm masové koule (množství si dát podle potřebných porcí) ze všech stran dozlatova a pak je přendáme do zapékací misky.

  2. Pánev si vyčistíme papírovými utěrkami, vlijeme lžičku oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli, opékáme dokud nezesklovatí.

  3. Přidáme rozmělněný česnek a poté i rajčatové pyré. Zahříváme a podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Nakonec směsí zalijeme masové koule v misce, poklademe plátky mozarelly a dáme na 3-5 minut pod gril, nebo do mikrovlnky, aby se sýr roztavil. Podáváme posypané bazalkovými lístky a můžeme přidat i opečený toast.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Albert v kuchyni, květen 2012

Komentáře k receptu Zapečené masové koule - italská trikolora

Tématické fráze: italské masové kuličky zapečené masové kuličky zapečené masové koule masové kuličky po italsku masové koule na gril italská masová směs recept italské kuličky masové koule albert masové koule aq masové kuličky zapečené zapekane kuřeci koule casopis albert masove kulicky masové kuličky v rajčatové omáčce, albert italské masové koule v rajčatové omáčce recept italské masové kuličky masová směs trikolora albert recepty z časopisů 2012 časopis albert recepty květen 2012 zapecene masove koule v rajcatove zeleninové masové koule albert