Marinovaná bizoní jatýrka

spagetka Kuchařka: spagetka

Pokrmy z vnitřností 14 názorů

Suroviny

300 g hovězích jater (bizoních)
Na marinádu:
rozdrcených 5 ks hřebíčku
špetka chilli vloček
pepř
2 dcl suchého červeného vína
Dále:
sůl
mouka na zahuštění
olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme marinádu a naložíme do ní játra. Necháme přes noc v ledničce odležet.

  2. Druhý den rozpálíme olej, zprudka orestujeme vyndaná a osušená játra po obou stranách. Osolíme.

  3. Pak podlijeme marinádou a dusíme do změknutí (cca 25 minut). Játra vyjmeme. Šťávu zahustíme hladkou moukou, provaříme ještě 15 minut.

  4. Zpět vložíme játra a prohřejeme, dochutíme. Vypneme a necháme asi 5 minut spojit chutě. Podáváme např. s rýží, knedlíkem, těstovinami, nebo i jen s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaná bizoní jatýrka

  • casino casino

    Jj, občas se podaří že s cibulí je krmě dosladka:-// ale trošku to jde srazit okyselením (já raději octem, než citronem):yes: Samozřejmě se to nesmí přehnat a nikdo to ani nesmí poznat...:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    cathleen: Máš asi pravdu s tou cibulí, dává ji poměrně dost pod maso, třeba do gulášů, předpokládám, že jí dal dost i pod játra - pak už to asi nechtěl překořeňovat. No, vědět by to ale měl ;-);-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    spagetka: :-O nikdy jsme neměli hovězí jatra sladká. Pokud dal pod játra hodně cibule, mohla se mu zdát výsledná chuť (v celku) nasládlá. Ale jatra jen tak, přírodně, sladká určitě nemíváme;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    cathleen: Kamarád si udělal vzorek jen na přírodno, ale byl zklamán, prý byla vyloženě sladká, sladší než hovězí, dal jen pepř a sůl. Takže po jeho zkušenosti jsem je dala do té marinády. Nám chutnala.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Hmmm...bizoní jatra bych taky ochutnala :yes: snad jen v přírodní úpravě - aby vynikla jejich (možná trochu) odlišná chuť :-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    hosta: Jitka, Makro a Metro je to isté, len v Čechách to má, neviem z akého dôvodu, iný návov. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    hosta: Děkuji:-K, já s pivem nikdy moc nevařila. Víno je dle našich chuťových buněk to správné do marinád hlavně k takovýmto tmavším, lehounce nasládlým masům.;-):-p

    Odpovědět

  • hosta hosta

    spagetka: od té doby, co se mi daří často koupit líčka, jsem tomu také (oproti kombinaci pivní) přišla na chuť

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    hosta: jj máš pravdu, Makro.
    maiva: Ano, vařím ráda s vínem, protože maso po naložení je křehčí a chutnější.. Snad to nevadí, on se totiž alkohol vyvaří, chuť zůstane ;-);-);-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    hosta:Jitko, máš pravdu, bizoní maso bývá v Makru.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Bizona jsem doposud nejedla. Překvapuje mně však, že vaříš doma hodně na víně - ovíněné srdce, teď bizon atd.
    Má to nějaký vliv na zdraví nebo máte vinohrad. Důležité je, že Vám doma chutnalo;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    spagetka: nepleteš si Metro s Makrem? Metro je pouze na Slovenku a v Rakousku, do Makra v Praze asi nechodíš:-)) Ale určitě ho mají v Praze na Jižním Městě u Ivany:-D:-D, po neděli se tam chystám na nákup;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    tejaja: teri, prý fakt mají bizoní maso i vnitřnosti v Metru, já tam nechodím, tohle jsem dostala od kamarádky.:-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mám pocit, že som bizónie mäso videla v Metre, ale je to len pocit, nie istota. Keby to bolo zo zubra, tak si skočím do ZOO. :-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: kde koupit bizoní maso játýrka bizoni játra na cibulce kde koupit bizonni na maso přírodní jatyrka játra z bizona bizoni maso pokrmy z bizoního masa jižní čechy bizoni licka bizoní játra uprava jater z bizona bizon indický