Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dům dal aneb dělostřelecký (fazolový) guláš

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Cernousek Cernousek

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 648 kJ /
3 740 kcal
Bílkoviny165,47 g
Tuky140,27 g
Vláknina136,56 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 8,24 g
Sůl20,10 g
Sacharidy387,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve pokud nemáte rádi v jídle slupky z rajčat je ostrým nožem do kříže na spodní straně nařízněte (jen slupku) a v kastrolku, kde se Vám mezitím vaří voda je napíchnuté na vidličku celé ponořte do vařící vody (stačí dvě minuty) potom zchladíte pod studenou vodou a jdou krásně oloupat. Krok 2: Cibuli nakrájejte na drobno. V hluboké pánvi (nejlépe s pokličkou) rozehřejte trochu sádla, dejte osmahnout cibulku a když zesklovatí, přidejte postupně na kostky nakrájenou slaninu nebo jako já škvarky, nakrájený bůček a když se trochu osmahnou česnek nakrájený na plátky - krátce orestovat. Krok 3: Pokračujeme nasekanými rajčaty, paprikou a kořením (koření použijte dle chuti a fantazie - můžete přidat i chilli papričku máte-li raději ostřejší chuť). Opět chvíli (5 min) restujeme a poté zalijeme fazolemi i s nálevem. Krok 4: V případě, že je to příliš husté, doředíme vodou nebo vývarem. Necháme za občasného promíchání 30-35 minut dusit pod pokličkou na mírném plameni. Krok 5: Krásně to zhoustne, ale v případě, že se Vám to zdá málo, můžete zahustit, třeba přidáním 150 g taveného sýra a nechat ho v pokrmu rozpustit (míchat jinak se připálí). Solit až nakonec podle chuti. Podáváme s tmavým chlebem nebo pečivem.

Zveřejněno 6. 1. 2016

Poznámka autora Cernousek

Nejprve proč co dům dal. Přicházím později z práce a tak není čas ani nálada na delší vaření. Posbíral jsem, co se kde dalo a tak jsem objevil kromě dvou plechovek fazolí kousek pečeného bůčku, hrstku škvarků, papriku, rajčata a dva plátky uzeného Eidamu a tak jsem začal improvizovat.

No a na konec proč dělostřelecký guláš? Znáte lepší kombinaci než fazole a čerstvý chleba?

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Co dům dal aneb dělostřelecký (fazolový) guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm32

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Co dům dal aneb dělostřelecký (fazolový) guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm32

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
guláš co dům dal, fazolovy guláš, fazolový guláš s rajče, buček gulaš s fazolemi, recepty co dům dal, recept co dům dal, škvarky z bůčku, fazolový gulas recepty

Suroviny:
fazole v tomatové omáčce, fazole ve slaném nálevu, cibule, česnek, slanina, bůček, rajče, kapie červená, sýr nastrouhaný, sádlo, pepř, paprika sušená pálivá, sůl

Přidat fotografie receptu